Cuma, Nisan 19, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaSporİstanbulspor kaçtı Antalyaspor yakaladı - Son Dakika Haberleri

İstanbulspor kaçtı Antalyaspor yakaladı – Son Dakika Haberleri


İstanbulspor ile Antalyaspor, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda karşılaştı. Mücadeleyi hakem Yiğit Arslan yönetti.


İstanbul’da gol düellosunda kazanan çıkmadı.


İstanbulspor’un gollerini, 6. dakikada Rroca, 45. dakikada Ba ile 55. dakikada Onur Ergün kaydetti. Antalyaspor’un gollerini ise 43. dakikada Fernando, 51. dakikada ve penaltıdan 88. dakikada Wright attı.


Ligin 29. haftasında Medipol Başakşehir karşısında kritik bir galibiyete imza atan İstanbulspor üç kez öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan bir puanla ayrılarak haftayı 28 puanla kapattı. Ligde altıncı beraberliğini alan Antalyaspor ise 33 puana yükseldi.


Ligin ilk yarısındaki mücadeleyi Fraport TAV Antalyaspor 2-1 kazanmıştı.

[Fotoğraf: AA]


İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI


GOL – 6. dakikada İstanbulspor öne geçti. Duhaney’in pasında sağ kanatta topla buluşan Eze, ceza sahasına hareketlenen Rroca’ya pasını aktardı. Ceza sahası için sağ çaprazında meşin yuvarlağı kontrol eden Arnavut futbolcu, düzgün bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi. 1-0.


17. dakikada Lokilo’nun pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Duhaney, direkt kaleyi düşündü. Bu futbolcunun sert şutunda, kaleci Helton meşin yuvarlağı bacaklarının arasından kaçırsa da son anda uzanarak topu çizgi üzerinde kontrol etti.


GOL – 43. dakikada Fraport TAV Antalyaspor beraberlik golünü buldu. Larsson’un ceza yayı önünde düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta topun başına Fernando geçti. Brezilyalı futbolcu, barajın üzerinden direkt kaleye gönderdiği şutla skora eşitlik getirdi. 1-1.


GOL – 45. dakikada İstanbulspor yeniden öne geçti. Soldan kazanılan korner atışında topun başına geçen Lokilo, arka direğe ortaladı. Bu noktaya hareketlenen Ba, iyi yükselerek kafayı vurdu ve kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu. 2-1.


Mücadelenin ilk yarısı İstanbulspor’un 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]


İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI


GOL – 51. dakikada Fraport TAV Antalyaspor mücadelede eşitliği yakaladı. Lokilo’nun geri pasında araya giren Güray Vural, sol çaprazdan ceza sahasına giren Wright’a pasını aktardı. Bu futbolcu, açısı dar olmasına karşın kale sahası yan çizgisinden sert bir vuruşla topu filelere göndermeyi başardı. 2-2.


GOL – 55. dakikada İstanbulspor bir kez daha öne geçti. Erdal Rakip’in hatasında orta sahada topu kapan Rroca, meşin yuvarlağı bekletmeden ceza yayı önüne çıkardı. Bu noktada topla buluşan Onur Ergün’ün, 2 rakibinden sıyrılıp penaltı noktası üzerinden yatarak yaptığı vuruşta, araya girmek isteyen Fredy’e de çarpan top, kaleci Helton’un üzerinden filelere gitti. 3-2.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]


PENALTI – 85. dakikada Fernando’nun kullandığı korner atışında Jensen’in yumrukladığı top Nakajima’da kaldı. Bu futbolcunun kale sahasına gönderdiği pasta Emrecan Uzunhan topa sert vurdu. Kaleci Jensen’den seken meşin yuvarlağı Bertuğ kontrol etmek isterken, Eze’nin müdahalesi sonrasında yerde kaldı. Hakem Yiğit Arslan bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi.


GOL – 88. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Wright, düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek skora eşitlik getirdi. 3-3.


Karşılaşmada başka gol olmadı ve 2 ekip sahadan 1’er puanla ayrıldı.

Fotoğraf: DepoPhotos[Fotoğraf: DepoPhotos]


Stat: Esenyurt Necmi Kadıoğlu


Hakemler: Yiğit Arslan, Ekrem Kan, Özgür Ertem


İstanbulspor: Jensen, Duhaney, Mehmet Yeşil, Simon Deli, Duhan Aksu (Dk. 78 Ali Yaşar), Ba (Dk. 73 Muammer Sarıkaya), Onur Ergün, Lokilo (Dk. 73 Ertuğrul Ersoy), Rroca, Ethemi (Dk. 84 Emir Kaan Gültekin), Eze.


Fraport TAV Antalyaspor: Helton, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Emrecan Uzunhan, Güray Vural, Ufuk Akyol (Dk. 46 Erdal Rakip), Fernando (Dk. 90+6 Ömer Toprak), Ndao (Dk. 62 Bertuğ Özgür Yıldırım), Larsson (Dk. 71 Nakajima), Doğukan Sinik (Dk. 46 Fredy), Wright.


Goller: Dk. 6 Rroca, Dk. 45 Ba, Dk. 55 Onur Ergün (İstanbulspor), Dk. 43 Fernando, Dk. 51 ve 88 (penaltıdan) Wright (Fraport TAV Antalyaspor)


Sarı kartlar: Dk. 31 Lokilo, Dk. 47 Ethemi, Dk. 63 Ba, Dk. 74 Duhan Aksu, Dk. 84 Duhaney, Dk. 87 Jensen, Dk. 90 Onur Ergün, Dk. 90+9 Simon Deli (İstanbulspor), Dk. 79 Fredy (Fraport TAV Antalyaspor).


Fatih Tekke: Kalemize top gelmeden 3 gol yedik


Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbulspor’un teknik direktör Fatih Tekke, oynadıkları diğer maçlarda olduğu gibi her açıdan çok zor bir karşılaşma çıkardıklarını söyledi.

Fotoğraf: İHA[Fotoğraf: İHA]


Fatih Tekke, Antalyaspor’un bu sezon ilk kez bu kadar kötü oynamasını sağladıklarının altını çizdi.


“Bugün istediklerimizin tamamı gerçekleşti. İkinci ve üçüncü golümüz istediğimiz an ve zamanlarda geldi. Kalemize top gelmeden 3 gol yedik. Bazı maçlarda atanlar ve tutanlar daha çok performans vermeliler. Bunu bu maç için söyleyebilirim. Ama genele baktığımızda, oyuncularımın yüreğine sağlık diyorum. 34-35 kişilik bir kadromuz var. Şu anda dışarıda olup da 11’de oynamayı hak ettiğini düşünen oyuncularımız var. Bu konuda haklılar. Ama hiç sorun etmeyip antrenmanda işlerini yapıyorlar. Şu ana kadar alınan puan iyi. 3 puan alabilirdik ve galibiyeti kesinlikle hak etmiştik. Fatih Karagümrük maçında da, Beşiktaş maçında da, MKE Ankaragücü maçında da puanı hak etmiştik ama alamadık. Çalışmaya devam ederek bunu yapacağımızı düşünüyorum. Son ana kadar yarışın içinde kalacağız. Bizde her şey çok açık ve net. Oyuncularımın hepsinin performanslarından memnunum. Hepsine teşekkür ederim.”


Fatih Tekke, maç içinde yaşanan penaltı pozisyonu ve hakem Yiğit Arslan hakkındaki soruyu da yanıtladı.


“Hakemlerle ilgili tek cümlem olmadı. Onlarla ilgili bir gün konuşursam 3 cümle kullanacağım ama şimdi kullanmayacağım. Maç içinde bizim de gergin olduğumuz anlar olabiliyor. Ben oyuna bakıyorum. Saha içinde ne yaptık, ne bekledik, ne aldık diye bakıyorum. Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum.”


Alfons Groenendijk: Bugünkü performanstan memnun değilim


Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fraport TAV Antalyaspor’un teknik sorumlusu Alfons Groenendijk, maçları çözme problemi yaşadıklarını dile getirdi.

İstanbulspor kaçtı Antalyaspor yakaladı


Groenendijk, Geçiş oyunu oynayan rakipler karşısında zorlandıklarını vurguladı.


“Hata yapıp geri düşüyoruz. Top bizde kalıyor ama bunları fırsatlara çeviremiyoruz. Açıkçası bugünkü performanstan memnun değilim. İç sahada bambaşka bir takım oluyoruz ama deplasmanda bu olmuyor. 3-1 kaybettiğimiz Kasımpaşa maçı aklıma geldi bugün. Buna karşın 3 kez geriye düşüp geri dönen bir takım olduğu için oyuncuları kutluyorum. Son dakikalardaki penaltı ve alınan puan tek sevindirici unsur. Oyuna giren futbolcuların performansından memnunum. Fredy iki golü hazırlayan isim oldu. Deplasman karnemize galibiyet taşımamız gerekiyor. Ligin sonuna geldik. Daha çok çalışmalıyız.”


Groenendijk, alt sıralarla puan farkının az olması hakkında da konuştu.


“Takımıma tamamen güveniyorum. Şu ana kadar bizim adımıza puan farkı açılamadı. Tüm sezon bu şekilde devam etti. Ancak diğer taraftan bakarsak 11 takım bu yarışın içinde. Profesyonel oyunculardan kurulu bir takımız ve bu ligde kalacağımızdan eminim.”

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments