Cumartesi, Nisan 20, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaSporİstanbulspor Başakşehir'i tek golle geçti

İstanbulspor Başakşehir’i tek golle geçti


İstanbulspor ile Başakşehir, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda karşılaştı. Mücadeleyi hakem Mert Güzenge yönetti.


İstanbulspor’a galibiyeti getiren golün 45+7. dakikada Eze kaydetti.


Fatih Tekke yönetimindeki İstanbulspor, son 7 maçta aldığı 4 galibiyetle küme düşme hattından çıktı. Sarı siyahlı ekip, 4 maç sonra hanesine üç puan yazdırarak 27 puana yükseldi.


İnişli çıkışlı bir grafik çizen Başakşehir ise ligde üç maç sonra yenilerek 45 puanda kaldı.


Ligin ilk yarısındaki maçı Medipol Başakşehir 2-0 kazanmıştı.

[Fotoğraf: DepoPhotos]


İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI


3. dakikada Rroca’nın ara pasıyla ceza sahasına giren Eze’nin yerden şutunda kaleci Muhammed Şengezer sağına yatarak meşin yuvarlağı çıkardı.


15. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Szysz’in plase vuruşunda kaleci Jensen yatarak meşin yuvarlağın sahibi oldu.


25. dakikada Ömer Ali Şahiner’in sağdan ortasında penaltı noktası üzerinde Aleksic’in kafayla vurduğu top yandan auta gitti.


45+1. dakikada Lokilo’nun sağdan kullandığı kornerde Deli’nin arka direkte uygun durumdaki kafa vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.


45+5. dakikada Rroca’nın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Lokilo’nun uygun durumda vuruşunda kaleci Muhammed direk dibinde topu kornere çeldi.


GOL – 45+7. dakikada ev sahibi ekip golü buldu. Sağ çaprazda kazanılan frikiği Lokilo kullandı. Bu oyuncunun vuruşunda top direkten döndü. Ceza sahasında oluşan karambolde son olarak Eze’nin vurduğu meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0.


Mücadelenin ilk yarısı bu pozisyonla sona erdi.


İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI


İSTANBULSPOR’UN İKİNCİ GOLÜN VAR İPTAL ETTİ – 60. dakikada İstanbulspor’un golü Video Yardımcı Hakem’e (VAR) takıldı. Sağdan ceza sahasına giren Eze’nin vuruşunda kaleci Muhammed Şengezer’den dönen topu altıpas gerisindeki Emir Kaan Gültekin ağlara gönderdi. Hakem Mert Güzence önce gol kararı verdi. Güzenge, VAR incelemesinden sonra Eze’nin topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle golü iptal etti.


İkinci yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta takımlar net gol pozisyonu üretmekte zorlandı.


Müsabaka, ev sahibi ekibin ilk yarıda attığı golle 1-0 sona erdi.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]


Stat: Esenyurt Necmi Kadıoğlu


Hakemler: Mert Güzenge, Yusuf Bozdoğan, Kamil Çetin


İstanbulspor: Jensen, Duhaney, Okan Erdoğan, Deli, Duhan Aksu (Dk. 46 Ali Yaşar), Onur Ergün, Ba, Lokilo, Rroca (Dk. 77 Ertuğrul Ersoy), Topalli (Dk. 57 Emir Kaan Gültekin (Dk. 77 Kerem Şen)), Eze (Dk. 90 Guri).


Medipol Başakşehir: Muhammed Şengezer, Ömer Ali Şahiner, Duarte, Touba (Dk. 61 Mahmut Tekdemir), Lima (Dk. 61 Caner Erkin), Biglia, Szysz (Dk. 61 Deniz Türüç), Aleksic, Berkay Özcan (Dk. 74 Keny), Serdar Gürler (Dk. 46 Januzaj), Figueiredo.


Gol: Dk. 45+7 Eze (İstanbulspor)


Sarı kartlar: Dk. 24 Duhaney, Dk. 90+5 Ba (İstanbulspor), Dk. 38 Biglia, Dk. 45+6 Serdar Gürler, Dk. 71 Mahmut Tekdemir, Dk. 90 Figueiredo, Dk. 90+2 Caner Erkin, Dk. 90+5 Ömer Ali Şahiner (Medipol Başakşehir)


Fatih Tekke: Bu galibiyet bizim için hayati önemdeydi.


İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İstanbulspor Başakşehir'i tek golle geçti


Tekke, planlarının tuttuğu bir maç oynadıklarını aktardı.


“Çok zor ama sonucu güzel bir karşılaşma oldu. Son 3 haftada planlarımızın tuttuğu, puan ve puanlar hak ettiğimiz performans sergiledik ama puan alamadık. Bugünkü planımızla topu rakibe bıraktık. Rakip kalite olarak bizden çok iyi bir takım. Şansımızın olabileceğini düşündük ve bir tanesini değerlendirebildik. Topu rakibe bırakmamıza rağmen ciddi bunaldığımız anlar olmadı. Çok zor bir maçtı. İlk defa bugün biraz gergindim. Bu galibiyet bizim için hayati önemdeydi. Oyuncularımı tebrik ederim.”


“Trabzonspor’dan herhangi bir teklif almadım”


Tekke, adının Trabzonspor teknik direktörlüğü için geçtiğinin söylenmesi üzerine konuştu.


“Trabzonspor’dan şu ana kadar herhangi bir teklif almadım. Tek konsantrasyonum İstanbulspor’un ligde kalmasını sağlamak. Biraz önce başkanla yüksek şiddetli ağabey-kardeş tartışması yaşadım. Bizi kovmazsa sonuna kadar devam edeceğiz. Oyuncuları ve kulübü seviyorum. Yaptığımız işin değerini futbola bakış açısı düzeldiğinde görebiliriz. Süper Lig’deyseniz, tabela alıyorsanız yorumlar çok daha olumlu oluyor. Hangi yemeği hangi ürünlerle yaptığınızın bir önemi olmuyor, bu konuşulmuyor ve değerli görülmüyor. Bunun yakın zamanda değişeceğini düşünüyorum. Bizim gibi bakmaya çalışan antrenörler var.”


Fatih Tekke, Trabzonspor’un iyi antrenörle ilgili doğru kararı vermesi gerektiğini aktardı.


“İyi bir antrenörün nasıl olduğuyla ilgili yöneticilerin doğru karar vermesi lazım. Sosyal medya üzerinden veya başka şeylerin etkili olduğu yöntemlerle kararlar verilmemeli. Camialar ve kulüpler zarara uğratılmamalı. Hepimiz ve herkes için en hayırlısı neyse o olsun.”


Medipol Başakşehir cephesi


Medipol Başakşehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer, yenildikleri için üzgün olduklarını söyledi.


Sözer, İstanbulspor’u galibiyetinden dolayı kutladı.


“Takım ile hocaları çok büyük mücadele verdi ve maçı galibiyetle tamamladı. Biz de emek verdik, mücadele ettik ama hedeflediğimizi alamadık. İlk yarının son dakikasında gol yedik. İkinci 45 dakika gol için koştuk. İstediğimiz pozisyonları bulmamıza rağmen sonuçlandıramadık ve mağlup olduk. İstediğimiz bir netice değildi. Çok üzgünüz.”

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments