Salı, Mayıs 7, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısİsrail, KIBRIS'I da işgal hayali kuruyor

İsrail, KIBRIS’I da işgal hayali kuruyor

Türkiye Gazetesi araştırmacı gazetecilerinden Yılmaz Bilgen Kıbrıs’ın İsrail tarafından işgal hayali kurduğunu belirterek;  “Parsel parsel arazi alıp Filistin’i silah zoruyla yok eden İsrail, Kıbrıs’ta da aynı oyunu sergiliyor. 20 yılda KKTC’de on binlerce dönüm arazi alan siyonistler, Ada’da koloniler kurdu. Ukrayna savaşından kaçan binlerce Yahudi, Kıbrıs’a yerleştirildi.” ifadelerini kullandı.

Bilgen haberinde,

Demografik yapıyı bozarak silah zoruyla adım adım Filistin’i yutan İsrail, aynı taktiği Kıbrıs üzerinde oynuyor. Siyonistler, Ada’nın hem güneyinde hem kuzeyinde harıl harıl arazi topluyor. Resmî kaynaklar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Yahudi sayısının 43 bini aştığı bilgisini verdi.

Kayıtlara göre Yahudiler, 3.355 kilometrekarelik Kuzey Kıbrıs’tan dolaylı ve direkt yollardan 25 bin dönüm arazi aldı. Ticari alana da hükmetmek isteyen siyonistler, KKTC’de 1.500 civarında şirket kurdu.

Yine Hülle İle…

Yahudiler Kıbrıs genelinde üç farklı metotla arazi satın alıyor. Trust yöntemi denilen yediemin formülü en yaygın satın alma biçimi. Bununla birlikte vatandaşlık alan Yahudiler ve hülle yolu ile Ada sakini Türkler üzerinden arazi toplamak tercih edilen diğer metotlar. Kıbrıs’ta e-Devlet sistemi olmadığı için noter satışları gözükmüyor. Ancak KKTC genelinde noterden 285 bin satış olduğu belirtiliyor. Bu satışların önemli bir kısmı da Yahudilere gitti. Yahudiler Rum koçanlı, Türk koçanlı ve eş değer koçanlı yüzlerce arazinin tapusunu satın aldı.

Acilen Tedbir Alınmalı

Konuştuğumuz Kıbrıslı belediye başkanları, son dönem arazi satın alma trendinin olağanüstü arttığına dikkat çekti. Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan “Yetkililerimiz yeni bir kanun ile acilen tedbir almalı. Arazilerimiz Türk kalmalı. Tapu devri yerine kiralama yöntemini geliştirmek zorundayız. Özellikle Türkiye’den emlak sektörü Kıbrıs’ta aktif rol üstlenmeli” diye konuştu.

Gazze’den Beter Oluruz

Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Kıbrıs Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Yasemin Öztürk, mevcut gidişata acilen dur denilmezse Kıbrıs’ın, Gazze ve Filistin’in akıbetini yaşamasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Hukukçu kökenli Öztürk “Siyonizmin kurucusu Theodor Herzl, Kıbrıs’ı Filistin’den sonraki ikinci kutsal vatan ilan etmişti. Binyamin Netanyahu da her fırsatta hedeflerini kutsal kitaplarına göre belirlediklerini ve ‘arzımevut’ (vadedilmiş topraklar) ideali için savaştıklarını söylüyor. İşte bu sebeple vatanımız çok büyük bir tehdit altında. 100 yıl öncesi Filistin’de yaşananlar Kıbrıs’ta tekrar ediyor. 

Kıbrıs hızla yeni bir sürgün felaketine sürükleniyor. 

Bugün tedbir alınmazsa Gazze’yi yakan siyonist uçaklarını Kıbrıs semalarında, işgal tanklarını Lefkoşa, Gazimağusa, Güzelyurt’ta görebiliriz. Bu siyonist işgal bize Rumları bile aratır” dedi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi/ Yılmaz BİLGEN

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments