Salı, Nisan 30, 2024
Google search engine
Ana SayfaSporİşitme Engelliler Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı ikinci oldu

İşitme Engelliler Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı ikinci oldu


Yeni Mahalle Spor Salonu’ndaki organizasyonun finalinde Ukrayna ile karşılaşan Türkiye, ilk seti 29-27, ikinci seti 25-21 kaybetti. Üçüncü sette de milli takıma karşı 25-15 üstünlük sağlayan Ukrayna, 3-0’lık skorla şampiyon oldu. Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı, şampiyonayı ikinci sırada tamamladı.

[Fotoğraf: AA]


“Şampiyonada birinci olduğumuz için çok sevindik”


İşitme Engelliler Ukrayna Kadın Voleybol Milli Takım Başantrenörü Leonid Kasitskyi, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’ye ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.


Kasitskyi, sürekli antrenman yaptıklarını ve çok çalıştıklarını belirtti.


“Ukrayna içinde problemlerimiz var, savaş var. Farklı ülkelere gidip antrenman yaptık. Kısa bir zaman içinde hazırlanmaya çalıştık. Brezilya’da olimpiyat ikincisi olduk. Avrupa şampiyonasına hazır bir şekilde geldik. Şampiyonada birinci olduğumuz için çok sevindik. Türkiye’de çok güçlü ama şans bizden yanaydı.”


Karşılaşmayı, Karabük Valisi Fuat Gürel, Avrupa İşitme Engelliler Spor Organizasyonu (EDSO) Başkanı Iosif Stavrakakis, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, federasyonun yönetim kurulu üyesi ve voleybol sorumlusu Bülent Ersöz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar ile sporseverler izledi.


Öte yandan Polonya’yı 3-0 yenen İtalya Kadın Voleybol Milli Takımı ise Avrupa üçüncüsü oldu.

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments