Ana SayfaKıbrısİran Devrim Muhafızları Ordusu, biri İsrail ile bağlantılı iki yabancı gemiyi ele...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, biri İsrail ile bağlantılı iki yabancı gemiyi ele geçirdiğini açıkladı



Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Gerekli izinleri olmadan ve navigasyon sistemlerini manipüle ederek deniz güvenliğini tehlikeye atan” “MSC-Francesca” ve “Epaminodes” adlı iki gemiye müdahale edildiği belirtildi.


Açıklamada, “MSC-Francesca” gemisi “İsrail ile bağlantılı” olarak tanımlandı.


Müdahale edilen iki geminin de ele geçirilerek İran kıyılarına yönlendirildiği aktarılırken müdahalenin tam olarak hangi konumda gerçekleştirildiği bilgisi verilmedi.


Açıklamada, Hürmüz Boğazı’nın güvenliğinin ihlalinin İran’ın “kırmızı çizgisi” olduğu belirtildi.


İran’a “deniz ablukası” kararı alan ABD, İran’a ait 2 ticari gemiye saldırarak ele geçirmişti. İranlı yetkililer, “korsanlık eylemi” şeklinde nitelendirdikleri saldırılara karşılık verileceğini duyurmuştu.

Kaynak : TRT HABER



Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments