Perşembe, Mart 28, 2024
Google search engine
Ana SayfaDünyaİngiltere'ye göç edenlerin sayısı 600 bini aşarak rekor kırdı

İngiltere’ye göç edenlerin sayısı 600 bini aşarak rekor kırdı


İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) açıkladığı verilere göre, Aralık 2022’de sona eren yılda İngiltere’ye net göç 606 binle rekor seviyeye ulaştı.


ONS, bu artışın Avrupa Birliği (AB) dışından çalışmak ya da eğitim almak üzere İngiltere’ye gelenler ile Ukrayna ve Hong Kong’dan özel vize programları kapsamında gelenlerden kaynaklandığını belirtti.


Ancak, İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi, geçen yıl göçteki rekor artışa rağmen, göç oranlarının son aylarda yavaşladığına dair veriler olduğuna işaret etti.


ONS, 2022’de yaklaşık 1,2 milyon kişinin eğitim, çalışma ve diğer gerekçelerle İngiltere’ye geldiğini, 557 bin kişinin ise ülkeyi terk ettiğini ortaya koydu.


Net göç, ülkeye gelen nüfustan ülkeden ayrılan nüfusun çıkarılmasıyla elde ediliyor.


Ülkeye net göç edenlerin sayısı 2021’de 488 bin olarak kayıtlara geçmişti.


İngiltere Başbakanı Sunak’tan net göçü azaltma vaadi


İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, göçe ilişkin son verilerin açıklanmasının ardından ITV televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Rakamlar çok yüksek, bu kadar basit.” ifadesini kullandı.


Sunak, hükümetin net göçü düşürmek istediğinin altını çizerek, göçün azaltılması için daha çok önlem sözü verdi, ancak belirli bir hedef ortaya koymadı.


İngiltere İçişleri Bakanlığında Göçten Sorumlu Bakan Yardımcısı Robert Jenrick de parlamentoda yaptığı açıklamada, hükümetin toplam net göçü sürdürülebilir seviyelere indirme konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü kaydetti.


Jenrick, “Bu, manifestomuzda İngiliz halkına verdiğimiz ciddi bir söz ve bunu yerine getirme kararlılığımız da tereddütsüz.” değerlendirmesinde bulundu.


Hükümet, yeni alınan kararların net göç üzerinde etkisinin olacağını öngörüyor


Manş Denizi üzerinden her yıl on binlerce düzensiz göçmen İngiltere’ye geçiyor. Göçmen teknelerinin birçoğunun akıbeti denizde alabora olmakla sonuçlanınca çok sayıda göçmen hayatını kaybediyor.


İktidardaki Muhafazakar Parti hükümeti, uzun yıllardan bu yana ülkeye göçün kontrol altına alınması ve azaltılmasına yönelik vaatlerini sıklıkla gündeme getiriyor.


İngiltere İçişleri Bakanlığı, 23 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, göçün azaltılması politikası kapsamında uluslararası öğrencilerin Ocak 2024 itibarıyla belirli koşullar dışında bakmakla yükümlü oldukları kişileri ülkeye getiremeyeceği bildirilmişti.


İçişleri Bakanı Suella Braverman da alınan söz konusu kararın net göç üzerinde somut etkisi olmasını beklediklerini ve net göçün orta vadede Kovid-19 salgını öncesi seviyelere düşmesini beklediklerini kaydetmişti.

Kaynak : TRT HABER

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments