Cuma, Mayıs 3, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (29 Eylül 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (29 Eylül 2023)

Alithia Gazetesi, “Meclis e-sepet konusunda bir arena” başlıklı manşetinde, Rum meclisinimn dün oybirliğiyle tüketicilerin, kendi çıkarlarını korumak için dava açmasına izin veren yasayı onaylamasına rağmen, Ru meclisinin e-sepet (online alışveriş) konusunda yaşanan görüş ayrılıkları nedeniyle adeta bir arenaya döndüğü yorumunda bulunuyor.

Gazete bir diğer ön sayfa haberinde ise kısaca, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova’nın, KKTC’de Rus vatandaşlarına yönelik konsolosluk hizmetlerinin sağlanmaya başladığını açıkladığını aktarıyor.

Fileleftheros Gazetesi, bugünkü manşet haberinde, Rum Futbol Federasyonu Başkanı Yorgos Kumas aleyhine tespit edilen uyumsuz durumların ifşa edilmesiyle, Etik Kurul ile Kumas’ın avukatları arasında, soruşturma memurlarının hazırladığı rapor dolayısıyla karşılıklı suçlamaların yaşandığını yazdı. Hatta Federasyon Başkanı Kumas tarafının, görev gizliliği ile ilgili yasanın 8. maddesinin ihlal edildiği yönünde ısrarcı olduğu belirtiliyor. Gazete, hazırlanan raporla ilgili nihai açıklamanın önümüzdeki hafta içi yapılmasının beklendiğini aktarıyor. 

Fileleftheros bir diğer ön sayfa haberinde, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, BM tarafından Kıbrıs konusunda temsilci (özel görevli) atanması konusuna bugün bir cevap vermeye söz verdiğini ve Tatar’ın cevabının merakla beklendiğini yazdı.

Haravgi Gazetesi, bugünkü manşet haberinde, “Okullardaki şiddet kontrol edilemeyecek boyutlara ulaşıyor” başlığını kullandı ve Rum meclisinde okullardaki şiddet konusunun gündem olmasından sadece bir gün sonra, dün okullarda çok ciddi yeni iki şiddet olayının yaşandığını yazdı. Gazete, olaylardan birinde bir erkek çocuğunun kafasına defalarca vurulduğunu ve diğer öğrencilerin de yüksek sesle tezahürat yaptıklarını yazdı. Yetkililerin sorumluluğu birbirlerine attıkları, ilgili mevzuatın ise etkisiz kaldığı belirtilen haberde, elde edilen veriler ışığında, her 5 çocuktan 1’inin zorbalıkla karşı karşıya kaldığı, 508 şiddet olayının yaşandığı ve 15 şikayette bulunulduğu aktarılıyor. 

Gazete bir diğer ön sayfa haberinde, Güney’de halkın artan pahalılık ve yüksek vergi oranlarına karşı hükümet tarafından herhangi bir tedbir alınmaması dolayısıyla öfkeden patlama noktasına geldiğini yazarak, sendikal ve toplumsal örgütler tarafından hükümete sert mesajların verildiğini ve birtakım tedbirler alacakları uyarısında bulunduklarını aktarıyor.

Politis Gazetesi, “Sendikalar asgari ücretin artırılmasını talep edecek” başlığını çektiği bugünkü manşet haberinde, Güney Kıbrıs’taki bazı sendikaların, her geçen gün artan pahalılığın ele alınacağı Meclis Yeniden Düzenleme Komitesi’nin yapılacak en yakın zamandaki toplantısında, asgari ücretin yükseltilmesini talep edeceklerini aktarıyor. İşveren tarafının ise bu görüşle tamamen zıt bir tutum sergilediği aktarılan haberde, işverenlerin, konunun her şekilde görüşülmesini reddettikleri ve artan maliyetler dolayısıyla bunun mümkün olmadığını ifade ettikleri belirtiliyor. Haber, “Asgari ücretin artırılması, sürmekte olan pahalılığa bir ‘ağrı kesici’ gibi” spotu ile verildi.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments