Perşembe, Mayıs 2, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (25 Eylül 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (25 Eylül 2023)

Fileleftheros gazetesi, “MİT ve orduyla temaslar” başlığı ile aktardığı manşet haberinde terörden şüphelenilen göçmenlerin Türkiye ile bağlantısı olduğuna ve aslında MİT ile işbirliği içerisinde eski savaşçıların Avrupa’ya taşınmasına yardımcı olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında Fileleftheros gazetesinin, şüpheli yabancıların listesi ile ilgili yeni açıklamalarda bulunduğu, bir vakada güvenlik yetkililerinin yaptığı tarama sonucu bir göçmenin Türk Milli İstihbarat Servisi MİT ile sözde bağlantılı olduğunun ortaya çıktığı ve bir başka kişinin ise doğrudan Türk askerleri ile temas halinde olduğunun belirtildiği aktarılıyor.

Alithiya gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Bugün Tatar ile görüşecek” başlığını kullanarak Türkiye DİB Hakan Fidan’ın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e, Ankara’nın Kıbrıs’a bir BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı’nın atanmasını kabul ettiğini söylediğine değiniyor. Haberin detaylarında T.C. DİB Hakan Fidan’ın Cumartesi günü Bm Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmede Türkiye’nın bir Özel Danışman atanması konusunda olumlu olduğunu bildirirken bugün BM Genel Sekreteri ile görüşecek olan CB Ersin Tatar’ın Türkiye ile istişarelerde bulunarak bugün cevap verme sözü verdiği aktarılıyor.

Haravgi gazetesi, “Hedefli girişimlerle Türk planlarına karşı çıkma” başlığını kullandığı manşet haberinde AKEL’in yaptığı açıklamada iki devletli çözüm şeklini ve bölünmeyi asla kabul etmeyeceklerini belirttiğine değiniyor. Haberin detaylarında sözde kahramanların fedakarlığını haklı çıkarmanın tek yolunun  Kıbrıs Sorunu’nun çözümü olduğu, Rum tarafının doğru hareket etmesi gerektiği ve uluslararası unsurlar nezdinde güvenilirlik sağlaması gerektiği ve sözde Türk provakasyonunun hayal kırıklığı yaratabileceği ancak Rum tarafını felakete sürüklememesi gerektiği aktarılıyor.

Politis gazetesi, bugün manşetten aktardığkı haberinde “Yunanistan’dan EuroAsia’ya katılma için baskı” başlığını kullanarak Girit üzerinden Yunanistan’dan Güney Kıbrıs’a kablo ile elektrik bağlanması projesi (EuroAsia) için uygulama organına boğucu baskılar yapıldığına değiniyor. Haberin detaylarında uygulama organının Yunanistan hükümetinin, Bağımsız Elektrik İletim İşletmecisi ile Girit’ten Güney Kıbrıs’a kablo ile elektrik bağlanması projesine katılmasını ilk bakışta olumlu olarak görüdüğü ancak gazetenin elde ettiği bilgilere göre projede Yunanistan’ın garantörlüğünü de içeren bazı özel koşulların olduğu aktarılıyor.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments