Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (25 Ağustos 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (25 Ağustos 2023)

Alithiya gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “EuroAsia çevresinden savaş cephesi” başlığını kullanarak Yunanistan’dan Güney Kıbrıs’a kablo ile elektrik bağlanması projesinin maliyeti hakkında Güney Kıbrıs Elektrik Kurumu sendikalarının suçlamalarına değiniyor. Haberin detaylarında Sendikaların yaptığı açıklamada Yunanistan’dan Güney Kıbrıs’a kablo ile elektrik bağlanması projesinin maliyetinin çok büyük olduğunu ve yerel ekonomiye fayda sağlamadan gücün düşmesi ihtimalinin de olduğunu söylediği aktarılıyor.

  • Gazete ön sayfadan paylaştığı başka bir haberde “Yeca’nın ziyareti için düşük beklentiler” başlığını kullanarak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres bir özel danışman atasa bile önemli olanın müzakerelerin devamının önünü açmak olduğuna ve esasen yanlış bir hareketlilik izlenimi verecek bir hamle yapmamak olduğuna değiniyor.

Fileleftheros gazetesi, “Menendez hızlı ve hareketli” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Rum hükümetinden T.C. CB Recep Tayyip Erdığan’a sözde suçlama yapıldığına ve BM Güvenlik Konseyi’nden açıklama değil karar beklediklerine değiniyor. Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ta bulunan ihtiyar Senatör Robert Menendez’in mesajında, BM Güvenlik Konseyi’nin açıklama değil karar çıkarması gerektiğini söylediği aktarılıyor.

Haravgi gazetesi, “EuroAsia’nın maliyetini vergi veren vatandaşlara yüklüyorlar” başlığını kullandığı manşet haberinde Güney Kıbrıs’ın aleyhinde %63’lük bir orantısız dağılım olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında özel bir kuruluşun adından çokça söz edilen işinin (Yunanistan’dan Güney Kıbrıs’a kablo ile elektrik verilmesi) devlete emanet edilmesinin istendiği, Güney Kıbrıs Elektrik Kurumu sendikalarının Güney Kıbrıs’ın diğer devletler ile elektrik bağlantısının finansmanı konusundaki endişeli olduğu ve Rum hükümetinin, garantiler nedeni ile elektrik faturalarına özel bir ücret uygulanıp uygulanmayacağı sorusunu yanıtlayacağı aktarılıyor.

  • Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde “Kayıp şahısların kemiklerinin bulunmasında önemli azalma” başlığını kullanarak Kayıp Şahıslar Komitesi’nin hızlı bir şekilde ilerleyemediğine, K.K.T.C.’deki kemiklerin tespit edilmesi çalışmalarında önemli bir düşüş olduğuna, bu yüzden de DNA’larının kime ait olduğunun bulunmasının da önemli ölçüde düştüğüne ve toplu mezarların tahrip edildiğinin ve kemiklerin de bilinçli bir şekilde taşınmadığının göründüğüne değiniyor.

Politis gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Beş eski bakanın şartları altında özel işlere izin verdiler” başlığını kullanarak Denetleme Komitesi’nin özel sektörde iş açma için ne karar verdiğine değiniyor. Haberin detaylarında eski Rum Lider Nikos Anastasiadis hükümetinin bakan ve müsteşarlarından oluşan 5 kişilik yetkili Denetleme Komitesi’nin son aldıkları kurallar çerçevesinde özel sektörde faaliyet gösterme izni verdikleri aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments