Cuma, Mayıs 3, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (24 Ağustos 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (24 Ağustos 2023)

Alithiya gazetesi, “Güney Kıbrıs aracılığı ile kaçtı” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Lübnan Merkez Bankası çalışanın yasadışı zenginlik ve rüşvetle suçlandığına değiniyor. Haberin detaylarında Lübnan Merkez bankası çalışanın kaçışına yönelik çözüm planının, Suriyeli göçmenlerin Güney Kıbrıs’tan dönüşü gibi olduğu aktarılıyor.

  • Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde “Ortak görüşme için Yeca’nın çabaları” başlığını kullanarak BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Yeca’nın CB Ersin Tatar ile Rum Lider Nikos Hristodulidis’in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile New York’ta ortak bir görüşme yapma olasılığını bulmak için Güney Kıbrıs’a geldiğine ve Pazartesi günü CB Ersin Tatar ve Rum Lider Nikos Hristodulidis ile ayrı ayrı görüşmeler yapacağına değiniyor.

Fileleftheros gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Kaçakçı çetesi” başlığını kullanarak üç ay içerisinde 45 tekneyle çok sayıda göçmenin Güney Kıbrıs’a geldiğine değiniyor. Haberin detaylarında Limasol’dan, ölecek şekilde, düzensiz göçmenlerin kaçakçılığını yöneten, hepsi Suriye’den olmak 5 kişinin tutuklanmasıyla 7 kişinin de arandığı bir suç örgütünün çökertildiği, çetenin üyelerinin bir ayı aşkın bir süredir gözlemlendiği ve dün Limasol’da düzenlenen büyük bir polis operasyonu ile tutuklandıkları aktarılıyor. Haberde ayrıca Güney Kıbrıs-Lübnan-Suriye üçgeninde faaliyet gösteren çetenin, son üç ayda çok sayıda göçmenin bulunduğu 45’in üzerinde tekneyle Güney Kıbrıs’a geldiği de aktarılıyor.

  •  Gazete sürmanşetten paylaştığı haberinde Rum hükümetinin Pile’de yaşanan olaylardan sonra ara bölgedeki durumu ve siyasi gelişmelerin perde arkasını takip ettiğine değiniyor.

Haravgi gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Güney Kıbrıs Rum Solcu İşçi Federasyonu PEO, düşük ve orta gelirli haneler için destek tedbirleri paketi çağrısında bulunuyor” başlığını kullanarak akaryakıt ve elektrik desteğinin yeniden verilmesinin zorunlu olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında temel tüketim ürünlerinin fiyatları sürekli artarken, faiz oranlarında da yeni artışların yaşandığı, Rum Enerji Bakanı’nın yaptığı açıklamada tüketicilerin diz çöktüğünü ve halkın elektrik faturalarını açmaya korkar olduğunu söylediği ve enerji şirketlerinin ve bankaların beklenmedik kârlarının vergilendirilmesini savunmasız grupların yararına kullanılabileceği aktarılıyor.

Politis gazetesi, “Pile’de çıkış için Güvenlik Konseyi’ne rehberlik” başlığını kullandığı manşet haberinde BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart’ın ara bölgenin durumunu değiştirmeyecek ve genel olarak kabul edilebilir bir çözüm arayışı içerisinde olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart’ın ara bölgedeki statükoya dokunmadan Pile’de BM Barış Gücü Askeri ile yaşanan sorunlara çözüm bulma çabalarında perde arkasının çok yoğun olduğu aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments