Çarşamba, Mayıs 1, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (22 Eylül 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (22 Eylül 2023)

Alithiya gazetesi, “Tsunami bizi vuruyor ve kimse kıpırdamıyor” başlığı ile aktardığı manşet haberinde pahalılık ve kötü kazanç yönünden Rum hükümetine ağır eleştirilerin yapıldığına değiniyor. Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ta haneleri acımasızca vuran pahalılığın, örgütlü sendikalar tarafından adeta bir tepki fırtınası yarattığı ve Rum hükümetine pahalılık ve kötü kazanç için sorumluluklarını üstlenmeleri çağrısında bulundukları aktarılıyor.

Politis gazetesi, “Rum DİB tarafından görevlendirilen Nikos Hristodulidis’i nasıl ödediler?” başlığını kullandığı manşet haberinde yetkili görevindeki Hristodulidis, Yannaki, Yosif ve Doksa için kararlar alındığına değiniyor. Haberin detaylarında 1 Ekim 2013’ten 1 Mart 2018’e kadar bakanlık yaptığı dönemde, Rum Lider Nikos Hristodulidis’in Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan bağımsız olarak, önce Rum Başkanlık Ofisi’nde ardından Nikos Anatasiadis’in hükümet sözcüsü olarak görev yaptığı, bugünkü meslektaşlarının ek mesai almalarının ortaya çıkmasının ardından, Hristodulidis’ten de kendisine sadece mevcut mevzuatta öngörülen memur maaşının mı öndendiği yoksa ayrıca çeşitli ekstralar da mı ödendiğini  açıkça yanıtlamasının istendiği aktarılıtor.

  • Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in bugün New York’ta CB Ersin Tatar ve Rum Lider Nikos Hristodulidis ile görüşeceğine ve Kıbrıs’a bir BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı atayıp atamayacağına karar vereceğine değiniyor.

Fileleftheros gazetesi,  bugün manşetten aktardığı haberinde “New York’ta meteor adımı” başlığını kullanarak Kıbrıs Sorunu’nun BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmede zor yola girdiğine, Kıbrıs’a bir BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı atanmasının sözde Türkiye’nin reddi üzerine tökezlediğine, K.K.T.C.’de, Rum Lider Nikos Hristodulidis’in konuşmasıyla sözde öfkelendiklerine ve Kıbrıslı Türkleri temsil etmediğini söylediklerine değiniyor. Haberin detaylarında Kıbrıs Sorunu’nun zorlu sürecini bugün Rum Lider Nikos Hristodulidis ile BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in görüşeceği, Rum Lider’in aynı zamanda Guterres’in geleceğe yönelik niyetinin ne olduğunu da anlamaya çalışacağı ve K.K.T.C.’de, Hristodulidis’in BM Genel Kurulu’nda suduğu raporlardan sözde öfke duyulduğu aktarılıyor.

Haravgi gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Asıl amaç Erdoğan-Tatar planlarını iptal etmek” başlığını kullanarak önemli değinmeler olmadan Rum Lider Nikos Hristodulidis’in BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasına değiniyor. Haberin detaylarında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in bugün Kıbrıs’taki iki lider ile de görüşeği ve bir özel danışman atayıp atamayacağına karar vereceği ve  Rum Müzakereci Menelaos Menelau’nun BM Genel Sekreteri’nin Siyasi İşler ve Barış İnşasından Sorumlu Yardımcısı Rosemary Dicarlo ile müzakere sürecini yeniden canlandırmak için neler yapabilecekleri hakkında baş başa görüşme gerçekleştireceği aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments