Pazar, Mayıs 5, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (22 Ağustos 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (22 Ağustos 2023)

Alithiya gazetesi, “Pile, Erdoğan-Mitsotakis görüşmesinin gündeminde” başlığını kullandığı manşet haberinde ara bölgedeki statüko tartışmasının olumlu ortamda çatırdamalara (bozulmalara) neden olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında Yunanistan BB Kiriakos Mitsotakis’in T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan ile, Kıbrıslı Türklerin BM Barış Gücü Askeri’ne (UNFICYP) yaptıkları saldırıların ardından Kıbrıs Sorunu’nda oluşturulan durumu ve Türk-Yunan ilişkilerini görüşecekleri aktarılıyor.

  • Gazete ön sayfadan aktrdığı başka bir haberinde Kayıp Şahıslar Komite’sinin 5 tanesi K.K.T.C.’de ve bir tanesi de Güney Kıbrıs’ta olmak üzere toplam altı bölgede arama çalışmalarının sürdüğüne ve bu yıl toplam 7 kişinin kemiklerinin bulunduğuna değiniyor.

Fileleftheros gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Açıklama için diplomatik gerilim” başlığını kullanarak BM’den saldırıların kınanması ve Pile’deki olaylara ilişkin endişe bildirimi geldiğine değiniyor. Haberin detaylarında BM Güvenlik Konseyi’nin Pile’deki olaylara ilişkin bir açıklama yapması hakkındaki tartışmanın, BM Genel Merkezi’nde diplomatik gerilime dönüştüğü, hazırlanan taslak bildiride Güvenlik Konseyi’nin, Türk tarafının izinsiz operasyon başlatmasından duyduğu endişeyi dile getirerek BM Barış Gücü Askeri’ne (UNFICYP) yönelik saldırıları kınadığı aktarılıyor. Haberde ayrıca T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan’ın, BM Barış Gücü Askeri’ni K.K.T.C. topraklarına müdahale etmekle suçladığı da aktarılıyor.

Haravgi gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Oldu bittilerin olmaması için diplomatik yönetimler yoğunlaştırılıyor” başlığını kullanarak CB Ersin Tatar’ın yaptığı açıklamada yolun yapımının itirazlara rağmen tamamlanacağını söylediğine değiniyor. Haberin detaylarında Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türk ve Rumların endişeli ve güvende olmadıklarını hissettikleri, CTP Milletvekili Fikri Toros’un yaptığı açıklamada Kıbrıs’taki statükonun milliyetçi ve sözde ayrılıkçı tutumları tehlikeli boyuta getirdiğini söylediği ve Rusya Dışişleri Başkanlığı Enformasyon Dairesi Başkanı Maria Zaharova’nın yaptığı açıklamada ise Rusya’nın, BM temsilcilerine yönelik herhangi bir şiddet eylemine karşı olduğunu söylediği aktarılıyor.

Politis gazetesi, “Erdoğan, BM’ye cephe açtı” başlığı ile aktardığı manşet haberinde T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Barış Gücü’nün adaletsizliğini Pile’de gördüğüne değiniyor. Haberin detaylarında T.C CB Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’yi ara bölgede adaletsiz olmakla suçladığı ve Pile’de yapılacak olan yol çalışmalarını hızlandırdığı aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments