Perşembe, Mayıs 2, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (21 Eylül 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (21 Eylül 2023)

Fileleftheros gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde Rum Lider Nikos Hristodulidis’in T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan’a barış çağrısında bulunduğuna ve Erdoğan’ın BM Genel Sekreteri’ni görmeden toplantıya T.C. DİB Hakan Fidan’ı göndererek New York’tan ayrıldığına değiniyor. Haberin detaylarında Rum Lider Nikos Hristodulidis’in T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan’ı takip etmediği ve Erdoğan’ın sözde provakatif tutumuna, bölgede barış talebiyle işbirliği yapma talebiyle karşılık verdiği, Rum Lider’in BM Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, özellikle Kıbrıs Sorunu konusuna ilişkin iddia çıtasını düşürmeden alçak bir ses tonu kullandığı ve Erdoğan’ın ise BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmeden New York’tan ayrılacağı ve yerine T.C. DİB Hakan Fidan’ın Guterres ile görüşeceği aktarılıyor.

Alithiya gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Lüks ürün olarak zeytin yağının fiyatı 15 euroya kadar çıkacak” başlığını kullanarak ayçiçek yağı ile karıştırılmasından korktuklarına değiniyor. Haberin detaylarında sendikaların Rum hükümetinin pahalılığı kontrol altına almadaki yetersizliğini konuşmaya başladığı ve çiftçi örgütlerinin zeytin yağının fiyatının bir yılda iki katına çıktığını ve daha da çıkacağını söyledikleri aktarılıyor.

  • Gazete sürmanşetten aktardığı başka bir haberinde “Olumlu gündem” başlığını kullanarak T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan BB Kiriakos Mitsotakis’in gerçekleştirdiği görüşmede yol haritası konusunda anlaşma sağladıklarına değiniyor.

Haravgi gazetesi, “Pahalılık ve faizler için sendikal ve toplumsal cephe” başlığı ile aktardığı manşet haberinde acil önlem alınması çağrısında bulunduklarına ve eylemler konusunda da uyardıklarına değiniyor. Haberin detaylarında toplumun ve vatndaşların yararına yönelik talepler öne sürülerek cephenin genişletildiği, talepler arasında gelirlerin alım gücünün enflasyon baskısından korunmasının da yer aldığı ve kredi faizlerindeki artışlardan dolayı “Herkes için Konut” sosyal platformunun yeniden öne çıktığı aktarılıyor.

Politis gazetesi, “Akrabalar, arkadaşlar ve sağdıçlar mercek altında” başlığını kullandığı manşet haberinde yasa dışı görevlilerin ifşa edilmesinin ardından soruşturmanın Rum Lider Nikos Hristodulidis’in tüm kadrosunu kapsayacağına değiniyor. Haberin detaylarında Rum Hükümet Sözcüsü Yardımcısı Doksa Komodromu’nun fazla mesaisinin başlarına iş açtığı, Rum Sayıştaylık Birimi’nin Rum Başkanlık Sarayı’nın çeşitli ofislerinde çalışan 153 kamu görevlisi ve danışmanın tamamının, kimlere fazla mesai ödendiğini ve bunun haklı olup olmadığını belirlemek amacıyla denetlenmesine karar verdiği aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments