Pazar, Mayıs 5, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (21 Ağustos 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (21 Ağustos 2023)

Politis gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Güvenlik Konseyi Pile’deki olaylar için bugün toplanıyor” başlığını kullanarak bu akşam yapılacak olan BM Güvenlik Konseyi kapalı oturumunda, ara bölgede bulunan Pile köyünde yaşanan olayların, BM Barış Gücü Askerlerine (UNFICYP) yapılanların ve sözde yasadışı yol yapımı konularının görüşülmesinin beklendiğine değiniyor. Haberde ayrıca bu konunun bugün T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan T.C. Bakanlar Kurulu toplantısının da gündeminde olacağı ve T.C. Dışişleri Bakanlığının K.K.T.C.’nin sözde bu yasadışı hamlesini desteklediği de aktarılıyor.

Haravgi gazetesi, “Buldozerlerin beklemesi ile Pile’de endişe verici sessizlik” başlığını kullandığı manşet haberinde BM Güvenlik Konseyi’nin bugün toplanacağına ve T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan’ın da toplantı çağrısında bulunduğuna değiniyor. Haberin detaylarında dün bölgede sessizliğin hakim olduğu, K.K.T.C.’den elde edilen bilgilere göre çalışmaların bugün yeniden başlayacağı, bugün BM Güvenlik Konseyi’nin kapalı oturum ile toplanacağı, Türkiye’de de T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bakanlar kurulunun toplanacağı ve İngiltere’nin bir karar taslağı hazırladığı ancak Rus diplomatların Moskova’dan talimat beklerken süre istediği aktarılıyor.

Alithiya gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Pile Güvenlik Konseyi’nin mikroskobunda” başlığını kullanarak BM Barış Gücü Askerlerine (UNFICYP) yapılanların ardıdan BM Güvenlik Konseyi’nin bu akşam toplanacağına değiniyor. Haberin detaylarında İngilizlerin, BM Barış Gücü askerine yapılan sözde Türk saldırılarını kınayan bir karar taslağı hazırladığı ve Rusya’nın bunu engellediği ve Yunan-Amerikan  Milletvekili John Sarbanis’in bu olayn sorumlusunu T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan olarak gösterdiği aktarılıyor.

·       Gazete sürmanşetten paylaştığı haberinde Hristodulidis hükümetinin amaçsız ve pusulasız çalıştığına, ekonomi politikasının eksikliğinin kalkınmayı öldürdüğüne ve  hatalar ve esnek olmayan harcamalar nedeni ile 2024’ün dişlerini iyice göstereceğine değiniyor.

Fileleftheros gazetesi, “İki cephede savaş” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Pile bölgesinde yaşanan olaylara ve siyasi hareketliliğe değiniyor. Haberin detaylarında ara bölgede bulunan Pile köyündeki sözde Türk provokatif eylemlerini engellemek için Lefkoşa’nin güneyinin iki cephede mücadele etmeye devam ettiği, BM Güvenlik Konseyi’nin bugün yapılacak olan toplantısı ile gelişmelerin diplomatik düzeyde ilerleyeceği ve Rusya’dan son anda farklı yapıcı yaklaşımların geldiği aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments