Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (19 Eylül 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (19 Eylül 2023)

Alithiya gazetesi, “Türkiye, Pile için ortak müdahale istiyor” başlığı ile aktardığı manşet ahberinde sözde tehlikeli bir oyunun geliştiğine ve Barış Gücü Askeri’nin Ankara’ya yeterli gelmediğine değiniyor. Haberin detaylarında New York’ta yapılacak olan 78. (yetmiş sekizinci) BM Genel Kurulu’ndaki gelişmelerin Kıbrıs Sorunu için oldukça kritik olduğu, Alithiya gazetesinin elde ettiği bilgilere göre Türkiye’nin sözde tehlikeli bir oyunun peşinde olduğu ve Barış Gücü askeri’nin sağladığı ayrı anlaşma rejimi yerine bölgeyi müdahale kuralları ile sözde elde etmeye çalkıştığı iddia ediliyor.

Fileleftheros gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Gözler Erdoğan’a çevrildi” başlığını kullanarak Rum Lider Nikos Hristodulidis’in New York temaslarının başladığına ve T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yapacağı baş baş görüşmeye değiniyor. Haberin detaylarında T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yarın yapacağı görüşmenin Kıbrıs Sorunu’na ilişkin yeni bir girişim ihtimalinin olup olmadığına dair yanıt vereceği, dün Rum Lider Nikos Hristodulidis’in, Lefkoşa’nın güneyinin New York temaslarına dair arzularına ve hem kendisinin hem de Rum DİB Konstantinos Kombos’un yapacağı temaslara değinidiği ve Hristodudilidis’in Kıbrıs Sorunu’na ilişkin müzakerelerin yeniden başlatılması ihtimalini araştırmak üzere bir BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı’nın atanması gerektiğini ileteceğini belirttiği aktarılıyor.

Haravgi gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Özel doktorlar ve psikiyatri klinikleri için uzun bekleyişler” başlığını kullanarak yetkililerin, insanların daha fazla acı çekmemesi için çözüm aradıklarına değiniyor. Haberin detaylarında hemşirelerin Latsia’da pansiyon açmak yerine Limasol’a gönderilmeleri gerektiği, Limasol’daki psikiyatri kliniklerinin azaldığı ancak bekleme listelerindeki isimlerin çoğaldığı ve Toplumsal Ruh Sağlığı Bakıcılığı’nın güçlendirilmesinin Athalassa Hastanesindeki hastaları da azaltacağı aktarılıyor.

  • Gazete sürmanşetten paylaştığı başka bir haberde Rum Lider Nikos Hristodulidis’in New York temaslarının başlayacağına ve bugün yapılacak olan T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Antonio Guterres görüşmesinin çok önemli olduğuna değiniyor.

Politis gazetesi, “Bankacılık sektöründe rekor yoğunlaşma” başlığını kullandığı manşet haberinde Avrupa Merkez Bankası verilerinde yüksek derecede bir yoğunlaşmanın olduğuna ve mevduat faizleri ile kredi faizleri arasında da yüksek derecede fark olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında Avrupa Merkez Bankası’nın yayınladığı verilere göre Güney Kıbrıs’ta, Euro Bölgesi’nin en yüksek banka yoğunluğunun kaydedildiği, aynı zamanda mevduat faizleri ile kredi faizleri arasında büyük bir fark olduğunun gözlemlendiği ve kredi faizlerinin Euro Bölgesi’nde en yüksekler arasında ve mevduat faizlerinin de en düşükler arasında yer aldığı aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments