Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (15 Eylül 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (15 Eylül 2023)

Alithiya gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “faiz oranlarında üst üste onuncu kez görülmemiş artış” başlığını kullanarak Avrupa Merkez Bankası kararı sonrarı Euro Bölgesi’nde paranın maliyetinin tarihi yüksek seviyede olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ta 12 ayda 3 katına çıkan kredi faizlerinin, 25 puanlık yeni artışın ardından %5’i aşacağı, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın yaptığı açıklamada ise yüksek faiz oranlarının kalıcı olacağını, destek önlemlerinin durdurulması gerektiğini ve Avrupa Merkez Bankası’nın enfasyonu düşüreceğini söylediği aktarılıyor.

Fileleftheros gazetesi, “Hane halkına acımasız baskı” başlığını kulandığı manşet haberinde pahalılıktan, faizlerden ve yetersiz gelen devlet desteğinden boğulduklarına, kredi faizlerinde yeni artışın meydana geldiğine ve Rum hükümetinin pahalılık için aldığı tüm tedbirlerin olumsuz olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında Avrupa Merkez Bankası’nın kredi faiz oranlarında yeni artış kararı aldığı, faiz oranlarının düşürülmesinin zaman alacağı konusunda uyardığı ve hükümetlere tüketimi kısıtlayan yardımları durdurmaları çağrısında bulunduğu aktarılıyor.

  • Gazete sürmanşetten aktardığı başka bir haberinde ise Güney Kıbrıs’ta Gilan bölgesinde ormanlık alanda dün akşam saatlerinde yangın çıktığına, yangının güçlükle kontrol altına alındığına, çalışmaların bugün de davam edeceğine, bir itfaiye aracının uçurumdan düştüğüne ve yaralı itfaiyecilerin olduğuna değiniyor.

Haravgi gazetesi, “Pahalılık kangreniyle aspirin ile mücadele ediyorlar” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Rum hükümetinin yarım yamalak, ironik ve azami tedbirlerinin alay konusu olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında Rum hükümetinin iletişim problemlerine yardımcı olacak yüzeysel önlemlerle sınırlı olduğu, yeni kredi faiz oranları artışının yapıldığı, pahalılık ile mücadelede somut önlemler almadıkları, toplumda ve ekonomide yaraların derinleştiği ve AKEL’in elektrik-akaryakıt tedbirlerinin yeniden getirilmesi ve konut faizlerinin sübvansiyonunda ısrar ettiği aktarılıyor.

Politis gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Avrupa Merkez Bankası’ndan cebimeze onuncu vuruş” başlığını kullanarak Avrupa’da faiz oranlarının, enflasyonu kalıcı olarak %2’yle sınırlandıracağı, yeni tarihi yüksek seviyede olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında enflasyonla mücadelenin kredi sahiplerinin cebinde giderek daha fazla hissedildiği, Avrupa Merkez Bankası’nın temel mevduat faizini %4 olarak belirleyerek onuncu kez faiz artırımına gittiği ve kredi faizlerini %0,25 artırdığı aktarılıyor.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments