Pazar, Mayıs 19, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (14 Eylül 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (14 Eylül 2023)

Alithiya gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde Rum Lider Nikos Hristodulidis hükümetide yaşanan olaylardan sonra Rum Sayıştay Başkanı’na başvurduklarına ancak Sayıştay Başkanı’nın onları reddettiğine ve Rum Başkanlığı’nda görevlendirilenlerin maaşlarınlarının Sayıştaylık tarafından mercek altına alındığına değiniyor.

  • Gazete sürmanşetten aktardığı başka bir haberde AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in Pile için yaptığı açıklamada orada tek bir hukuki otoritenin olmadığını söylediğine değiniyor.

Fileleftheros gazetesi, “Cinsel eğitime evet” başlığını kullandığı manşet haberinde Rum Başpiskopos’un ders için bilgilendirildiğine ve Güney Kıbrıs’taki okullarda cinsel eğitim konusunun karar için Kutsal Sinod Meclisi’ne sunulduğuna değiniyor. Haberin detaylarında Rum Başpiskopos’un kötü seslere kulaklarını kapadığı ve Güney Kıbrıs’taki okullarda cinsel eğitim konusunu onayladığı ve konuyu Kutsal Sinod Meclisi’ne sunduğu aktarılıyor.

Haravgi gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Pahalılığa bağlı olarak kredi sahipleri mevduat sahiplerinin gelirini artırıyor” başlığını kullanarak Rum hükümetinin Savunma vergisini %30’dan %17’ye düşürdüğüne değiniyor. Haberin detaylarında binlerce yüklü miktarda bocu olan kredi sahipleri için, daha önce hiç bu kadar görülmeyen pahalılık koşullarında  hiç bir önlem alınmadığı, Rum Maliye Bakanlığı’nın ve Bankaların ortak açıklamasında, gelecek dönemin belirsizlikler ve zorluklar içerisinde geçeceğinin belirtildiği ve AKEL’in yaptığı açıklamada elektrik ve akaryakıt destek önlemlerinin derhal geri getirilmesinin olmazsa olmaz olduğunu söylediği aktarılıyor.

Politis gazetesi, “Hükümet bize teselli kahvesi ısmarlıyor” başlığı ile aktardığı manşet haberinde kahve ve şekerde sıfır KDV’yi elektrik ve akaryakıt için panzehir verdiklerine değiniyor. Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ta elektrik ve akaryakıt fiyatlarının kırmızı alarm verdiği bir dönemde, Rum hükümetinin pahalılıktan diz çökmüş halkı rahatlatmak için gerçek önlemler almayı reddettiği aktarılıyor.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments