Pazar, Mayıs 19, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (13 Eylül 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (13 Eylül 2023)

Alithiya gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Hristodulidis’e tam bir itibar kaybı” başlığını kullanarak Rum Lider Nikos Hristodulidis’in DİSİ’nin hükümete katılması çağrısı ile hiç kimsenin ilgilenmediğine ve DİSİ’nin sorumluluk sahibi bir muhalefet olarak kalacaklarını söylediğine değiniyor. Haberin detaylarında DİSİ Polit Büro’sunun üyelerinin, dünkü toplantılarında, Rum Lider Nikos Hristodulidis’in resmi olarak yaptığı DİSİ’nin hükümete katılma çağrısını itibarsızlaştırdığı aktarılıyor.

Fileleftheros gazetesi, “Döneklerden korkuyorlar” başlığı ile aktardığı manşet haberinde DİSİ’nin yerel yönetim seçimlerinden endişeli olduğuna ve Rum Başkanlığı’nın DİSİ, DİKO ve DİPA üçlü işbirliği için baskı yaptığına değiniyor. Haberin detaylarında Rum Başkanlık seçimlerinin DİSİ’de bıraktığı yaralar, partinin resmi adaylarına yönelik adaylıkların endişeye yol açtığının partinin Polit Bürosu’nun dünkü toplantısında dile getirildiği ve dün daha önce DİSİ Başkanı Annita Dimitriu’nun Marios Karoyan ile Rum Başkanlığı’nın DİSİ, DİKO ve DİPA üçlü işbirliği için baskı yapmak istediği ve DİSİ’nin hükümete dahil olma yolunu açacak konuları görüştüğü aktarılıyor.

Haravgi gazetesi, “Rum Başkanlık Sarayına yeni danışman alımına tepki” başlığını kullandığı manşet haberinde danışmanların bakanları denetleyeceğine değiniyor. Haberin detaylarında Rum hükümetinin yeni hamlelerinin Anastasiadis hükümetinin sadık bir kopyasından başka bir şey olmadığı, AKEL’in yaptığı açıklamada Rum hükümetinin önceliklerini değiştirmesi gerektiğini ve topluma meydan okuyan eylemleri ve mantığı bırakması gerektiğini söylediği ve Rum hükümetinin yüksek maaşlıları korurken diğer taraftan pahalılığın Güney Kıbrıs halkını ezdiği aktarılıyor.

Politis gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Vatandaşa diz çöktüren ağır cezalara ‘makas’” başlığını kullanarak polisin tepki gösterdiğine ve Rum Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Aleksis Vafeadis’in de kamera cezalarında değişiklik yapma konusunda kararlı olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında Rum Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Aleksis Vafeadis’in fotoğraflı işaretleme sistemi (trafik kameraları) tarafından kaydedilen ihlaller nedeni ile kesilen mahkeme dışı para cezalarının miktarını azaltmaya kararlı olduğu aktarılıyor.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments