Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (13 Ekim 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (13 Ekim 2023)

Alithiya gazetesi, “Kombos’un kardeşi Paris’e yeni elçi” başlığını kullandığı manşet haberinde Rum Dışişleri Bakanı’nın kendini seçim sürecinin dışında tuttuğuna değiniyor. Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ın AB’deki daimi temsilciliğinde hizmet veren diplomat Pavlos Kombos’un Paris’e yeni elçi olarak atandığı, Rum DİB Konstantinos Kombos’un kardeşi olmasının söz konusu olduğu, Rum DİB Konstantinos Kombos’un kendisini bu seçim sürecinin dışında tuttuğu ve henüz açıklanmayan kararın onaylandığı bakanlar kurulu toplantısına bile katılmadığı aktarılıyor.

Fileleftheros gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Evlerin içinde savaş planlıyorlar” başlığını kullanarak kuşatma altındaki Gazze’nin kara saldırısını beklediğine, krizde çevresel farklılıklar olduğuna, İsral’in Suriye’de iki havaalanını patlattığına ve Hizbullah terör örgütünün Lübnan’dan destek verdiğine değiniyor. Haberin detaylarında Hamas ve İsrail’in sivil nüfusu vurmak için kentsel bölgede ne gerekiyorsa hazırlandığı, Gazze’nin tamamen abluka altında olduğu, İsrail’in, rehineler serbest bırakılana kadar bölgenin elektriksiz, susuz ve yakıtsız kalacağını ilan ettiği ve İsrail’e giden ABD DİB Antony Blinken’in ülkeye her türlü desteğin verileceğini vurguladığı aktarılıyor.

Haravgi gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Haksız kazanç sürekli artarken hükümet umursamıyor” başlığını kullanarak AKEL’in yüksek kazançların vergilendirilmesi için olan önerisini yeniden sunduğuna değiniyor. Haberin detaylarında faizler sebebi ile Güney Kıbrıs’taki bankaların, en yüksek kazanç ile euro bölgesinde ikinci sırada yer aldığı, pahalılık sebebi ile Rum hükümetinin sadece KDV’den 400 milyon euro ek gelir elde ettiği ve Rum Lider Nikos Hristodulidis hükümetinin somut önlemler alma konusunda benzeri görülmemiş bir yetersizlik kaydetmeye devam ettiği aktarılıyor.

Politis gazetesi, “Ölümcül çatışmalar döngüsü tehlikeli bir şekilde açılıyor” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Gazze, İsrail, Lübnan ve Suriye’de her iki yandan yaylım ateşinin devam ettiğine ve ölü sayısının 3 bine yaklaştığına değiniyor. Haberin detaylarında İsrail’in simdi Suriye’yi de bombalamaya başladığı, Suriye, Lübnan ve Gazze’den gelen saldırılara karşı misilleme olarak dün Şam’da ve Halep’teki havaalanlarını bombaladığı aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments