Pazar, Mayıs 19, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (12 Eylül 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (12 Eylül 2023)

Politis gazetesi, “DİSİ’li hükümetinde başka DİSİ istiyor” başlığını kullandığı manşet haberinde Rum Lider Nikos Hristodulidis’in eski Rum Lider Nikos Anastasiadis’in tavsiyelerini takip ettiğine ve ülkenin çıkarları için baskı yaptığına değiniyor. Haberin detaylarında Rum Lider Nikos Hristodulidis’in, defalarca aldığı hayır cevaplarına rağmen, zaten büyük ölçüde DİSİ ile ortak olan Rum hükümetini DİSİ partisi ile yakınlaştırma çabalarının merak konusu olduğu aktarılıyor.

  • Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde Pile-Yiğitler yolu çalışmalarına ara bölgenin dışından başladıklarına değiniyor.

Haravgi gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Papaz ve bakanlar kurulu  onlarca yardımcıları ile Rum Başkanlığını kuruyor” başlığını kullanarak yardımcı personel ve danışmanlardan oluşan büyük bir ‘ordu’ oluşturulduğuna değiniyor. Haberin detaylarında rüşvet ve skandalların ardından Rum Başkanlık Sarayı’na 12 yeni danışman atandığı, Güney Kıbrıs’taki çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan 7 kişinin görevlendirilmesi için 244 bin 102 euro istedikleri ve AKEL’in kamuda veya kamuya bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan danışmanların sayısını talep ettiği aktarılıyor.

Alithiya gazetesi, “DİSİ’nin hükümete katılmasını desteklemiyorum” başlığı ile aktardığı manşet haberinde eski Rum Lider Nikos Anastasiadis’in AKEL’e bu şekilde cevap verdiğine değiniyor. Haberin detaylarında DİSİ’nin Rum Lider Hristodulidis’e saldırdığı, Hristodulidis’in hükümeti yönetemediği ve cankurtaran halatı istediği, rum hükümetinin, derin devletin ve düzenin güçlerinin rahatsız edilmediği ve muhalefetin olmadığı bir Güney Kıbrıs istediği aktarılıyor.

Fileleftheros gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Genel Sağlık Sistemi bekleme listesi kabusu” başlığını kullanarak uzman doktordan kanser hastasına üç ayda, böbrek hastasına ise 5 ayda randevu verildiğine değiniyor. Haberin detaylarında kişisel doktorlardan sorumlu başkan yardımcısının yaptığı açıklamada Rum Sağlık Güvenliği Örgütü’nün risk altındaki kişilere hizmet verecek bir mekanizma kurması gerektiğini söylediği, Rum Sağlık Güvenliği Örgütünün de bekleme süresi ile ilgili bir sorun olduğunu söylediği ve verilerin Genel Sağlık Sistemi’nde sevkin verilmesinin ardından uzman doktora gidene kadar ortalama 30 gün geçtiği aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments