Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (10 Ekim 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (10 Ekim 2023)

 

Alithiya gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Cehennemin kapılarını açtılar” başlığını kullanarak İsrail’in karadan yaptığı saldırı ile Gazze’nin tamamen kuşatıldığına değiniyor. Haberin detaylarında İsrail Başbakanı  Benyamin Netanyahu’nun terör saldırılarından etkilenen şehirlerin belediye başkanlarına “Bizim cevabımız Orta Doğu’yu değiştirecek” şeklinde yanıt verdiği, İsrail ordusunun, vatabdaşlara sığınaklarda 3 gün kalmaya  hazırlanmaları çağrısında bulunurken Hamas’ın da elindeki rehineleri infaz etmekle tehdit ettiği aktarılıyor. 

  • Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde “Sonunda yolu yapıyorlar” başlığını kullanarak Rum hükümetinin, diğer hususların yanı sıra, ara bölgenin statüsünün korunması, Kıbrıslı Türkler ve Rumlar yararına konut kalkınması yapılması ve Kıbrıs Sorunu’nun çözümüne ilişkin müzakerelerin başlaması çabalarına katkı sağlayacağını düşünerek Pile-Yiğitler yolunun yapımında anlaşmanın sağlandığına değiniyor.

Fileleftheros gazetesi, “İsrail Gazze’yi yerle bir ediyor” başlığını kullandığı manşet haberinde savaşa İran’ın müdahil olma korkusunun olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında İsrail’in, terör örgütü Hamas’ın saldırısına cevabının çok sert olduğu, savaş uçakları ile acımasızca Gazze’ye yaylım ateşi açtığı, binaları ve altyapıları yerle bir ettiği, İsrail güçlerinin, İsrail’in cevabının Orta Doğu’yu değiştireceğini iddia ettiği, İran’ın ve Hizbullah terör örgütünün dahil olması ile çatışmaların artacağına dair endişelerin yoğunlaştığı ve Hamas terör örgütü tarafından kaçırılan onlarca rehine için tedirgin bekleyişin devam ettiği aktarılıyor.

  • Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde Pile yolunun yapımında mutabakatın sağlandığına ve Kıbrıs Türk tarafı ile yolun yapımının devam etmesi için anlaşmanın sağlandığına değiniyor.

Haravgi gazetesi, manşet haberinde Rum Sayıştaylık Birimi’nin raporunda Rum Savunma Bakanlığı’nda rüşvet olayının olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında suçlamaların doğrulandığı, DİSİ hükümetinin, Rum Lider Nikos Hristodulidis ve Rum Başsavcı’nın ifşa olduğu, akrabalar, tanınmış kişiler ve mali durumu yüksek olan kişiler kriterleri ile atamaların yapıldığı ve ayrıcalıklı konumdaki kişilerin %40’ının yıllık 100 bin eurodan fazla geliri olan en az bir ebeveyni olduğunun ortaya çıktığı aktarılıyor.

Politis gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Gazze kuşatma altında” başlığını kullanarak İsrail’in karşı saldırısının başladığına ve kuşatma altındaki yerlerde elektrik su ve yiyeceğin olmadığına değiniyor. Haberin detaylarında dün İsrail ordusunun Gazze’yi kuşatma altına alarak sakinlerinin etrafındaki çemberi daralttığı, İsrail’in hava ve kara operasyonunun sürdüğü ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun yaptığı açıklamada Gazze’yi bir harabeye çevireceklerini söylediği aktarılıyor.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments