Pazar, Mayıs 19, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (08 Eylül 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (08 Eylül 2023)

Alithiya gazetesi, “Dometes 4 euro, salatalık 3 euro” başlığını kullandığı manşet haberinde Güney Kıbrıs’ta gıdanın altın olduğuna, Ağustos ayında enflasyon oranının yüksek geldiğine ve bu artışların aynı zamanda altın yumurtlayan tavuktan yani turizmden de kaynaklandığına değiniyor. Haberin detaylarında Ağustos ayında enflasyonunun belirgin ve keskin artışında gıda başta olmak üzere tarım ürünleri ve turizmin de katkısının olduğu ve birinci gözden bakıldığında süpermarketlerde domatesin kilosunun 4 eurodan ve salatalığın kilosunun ise 3 eurodan satıldığı aktarılıyor.

Fileleftheros gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Gıda raflarında terör” başlığını kullanarak her ay hiç durmadan herşeyin daha da pahalı olduğuna, taze sebze meyve fiyatlarında artışın %40’a dayandığına ve et ürünlerinde ise artışın %30’a dayandığına değiniyor. Haberin detaylarında Ağustos ayında da neredeyse tüm temel gıda ürünlerinde devam eden fiyat artışları nedeni ile Güney Kıbrıs’taki tüketicilerin cüzdanlarına büyük ek yükler bindiği, verilerin, raflardaki fiyatların düşmeyeceği ve daha ne kadar süreceği bilinmemekle birlikte artmaya devam edeceğini gösterdiği ve temel gıda enflasyonunun geçen yılın Ağustos ayına göre %10 arttığı aktarılıyor.

Haravgi gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Gıda ve temel ürünlere %10 zam geldi” başlığını kullanarak Rum hükümetinin yeni elektrik ve akaryakıt kararından sonra tsunami dalgası gibi yeni artışların yaşandığına değiniyor. Haberi detaylarında Güney Kıbrıs’ta enflasyon oranının, Temmuz ayında %1,5 iken Ağustos ayında %2,6 olduğu, yiyecek ve içeceklere %10, konut, su, elektrik ve LPG’ye %6,5 ve restorantlara da %6,3 zam geldiği ve AKEL’in yaptığı açıklamada elektriğe verilen devlet desteğinin ve petrol ürünlerine vergi indiriminin yeniden getirilmesini önerdiği aktarılıyor.

Politis gazetesi, “Siyasi sorumlulukların bölüştürülmesi Rum Lider’de” başlığı ile aktardığı manşet haberinde olayların raporlarını aldığına, üzerlerinde çalışacağına ve önümüzdeki günlerde hemen kararını vereceğine değiniyor. Haberin detaylarında Rum Lider Nikos Hristodulidis’in önüne dünden, Limasol’da Hlorakas’ta yaşanan göçmenlere yapılan ırkçı saldırı olayları ile ilgili polisten 2 rapor ve Rum Adalet Bakanlığından ise davranış listesi geldiği aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments