Pazar, Mayıs 19, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (05 Eylül 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (05 Eylül 2023)

Fileleftheros gazetesi, “Hindistan’a açılım” başlığını kullandığı manşet haberinde Güney Kıbrıs-Yunanistan-İsrail enerji odaklı işbirliğinin stratejik derinlik kazandığına değiniyor. Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ta gerçekleşen Güney Kıbrıs-Yunanistan-İsrail üçlü görüşmesinin ardından Himdistan’a açılıma kararı aldığı, Hindistan’ın bu üçlü işbirliğine katılımının enerji alanındaki pazarlara giden yolun açılmasında büyük stratejik yardım sağlayacağı ve Güney Kıbrıs ile İsrail’in önümüzdeki aylarda doğal gazı ilgilendiren her konuda kendi aralarında karar alma konusunda anlaştıkları aktarılıyor.

Politis gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Enerji koridoru için planı canlı tutuyorlar” başlığını kullanarak Güney Kıbrıs-Yunanistan-İsrail üçlü görüşmesinin enerji konusu temelinde gerçekleştiğine değiniyor. Haberin detaylarında dokuzuncu Güney Kıbrıs-Yunanistan-İsrail üçlü görüşmesinin, içerisinden doğal gazın, elektriğin ve yenilenebilir enerji kaynaklarının geçeceği Doğu Akdeniz’den Avrupa’ya bağlanacak olan bir enerji koridoru projesi beklentilerine nefes verdiği aktarılıyor.

Alithiya gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Hükümet şaşkınlık/utanç içerisinde” başlığını kullanarak Limasol’da yaşanan saptırıcı olaylar hakkında açıklama moratoryumu yaptığına, bir sonraki günden korkulduğuna ve Rum hükümetinin şimdiye kadar bir sorumluluk üstlenmediğine değiniyor. Haberin detaylarında Rum hükümetinin Cuma günü Limasol’da meydana gelen, polisin operasyonel planının feci başarısızlığı ile sonuçlandığı, anarşiye ve düzeni sağlayamamaya yol açan ve bunun sonucunda eyaletin başı şapkalı adamlara teslim olduğu saptırılmış olaylardan Rum hükümetinin utanç duyduğu aktarılıyor.

Haravgi gazetesi, “İnsanlığı, dayanışması ve demokrasisi ile Güney Kıbrıs” başlığını kullanarak Nikos Hristodulidis hükümetinin nefret olayları ve faşist eşkıyalar ile başa çıkamadığına ve dün akşam AKEL’in düzenlediği dayanışma mitingi ile bunu kanıtladığına değiniyor.

  • Gazete sürmanşetten paylaştığı başka bir haberde Rum Lider Nikos Hristodulidis’in Yunanistan BB Kiriakos Mitsotakis ile gerçekleştirdiği görüşmesinde önümüzdeki ayların Kıbrıs sorunu ve Türk-Yunan ilişkileri konuları açısından kritik olduğunu konuştuklarına değiniyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments