Pazar, Mayıs 19, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (04 Eylül 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (04 Eylül 2023)

Haravgi gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Demokrasi ve insanlık değerlerine dair ses getiren mesaj” başlığını kullanarak AKEL’in bu gece Limasol bölgesinde Diikitirio Meyda’nında kitlesel bir seferberlik düzenleyeceğine değiniyor. Haberin detaylarında AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu’nun yaptığı açıklamada Güney Kıbrıs’ın geçmişte faşist bir azınlık tarafından yok edildiğini ve bunun tekrarı olmasına izin vermeyeceklerini söylediği, bir Arap ülkesinin büyükelçisinden Limasol’daki faşist şiddete ilişkin Rum Dışişleri Bakanlığı’na mesaj gönderildiği ve şapkalı adamların gıda dağıtımcılarına da soygunlara başladıkları aktarılıyor. 

  • Gazete sürmanşetten aktardığı haberinde BM Genel Konseyi’nin ve Avrupa Konseyi’nin Kıbrıs Sorunu için belirleyici önem taşıdığına değiniyor.

Alithiya gazetesi, “BM’in kararlarını önleme çalışmaları” başlığını kullandığı manşet haberinde Washington’un Kıbrıs’a bir BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı atama girişiminde bulunmaya hazırlandığına değiniyor. Haberin detaylarında özel mi kişisel mi olacağı belirtilmediği ve aynı zamanda görev şartlarının ve süresinin netleşmediği bir BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı atanması girişiminde bulunulduğu, ayrıca BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde Kıbrıs Sorunu’nun çözümüne katkı sağlamayacağının düşünüldüğü bu kişiyi Washington’un Eylül ayının son 10 günü içinde yapılacak olan BM Genel Kurulu’na sunmayı planladığı aktarılıyor.

Fileleftheros gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Bir sonrakine kadar kalacaklar” başlığını kullanarak Papatheodoru ve Prokopiu için ultimatom geldiğine ve önümüzdeki birkaç günün Polis Müdürü ve Kamu Düzeni Bakanı için belirleyici olacağına değiniyor. Haberin detaylarında önümüzdeki birkaç günün Rum Polis Müdürü ve Kamu Düzeni Bakanı açısından belirleyici olduğu, Rum Lider Nikos Hristodulidis’in acelecei davranmak istemediği ve Papatheodoru’ya ve Prokopiu’ya ultimatom mesajları göndererek en ufak bir hataya yer vermeyeceğini açıkça belirttiği aktarılıyor.

Politis gazetesi, “Dayanışmanın patlaması şiddetin panzehri” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Güney Kıbrıs halkının şapkalı saldırganlara karşı kalkan olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında Güney Kıbrıs halkının faşist şiddet kurbanlarına büyük bir dayanışma mesajı verdiği ve elektronik ortamda çok kısa bir sürede aşırı sağcıların saldırılarından yaralananlar için 16 bin euro toplandığı belirtiliyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments