Cuma, Mayıs 17, 2024
Google search engine
Ana SayfaSporGaziantep FK üç golle sevindi

Gaziantep FK üç golle sevindi


Fatih Karagümrük ile Gaziantep FK, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaştı. Mmücadeleyi hakem Ali Şansalan yönetti.


Gaziantep FK’nın gollerini 27. dakikada Draguş, 49. dakikada Gradel ile 87. dakikada N’Koulou kaydetti.


Süper Lig’de 4 maç sonra kazanan Gaziantep FK kötü gidişata “dur” dedi. Gaziantep FK altıncı galibiyetini elde ederek 19 puana yükseldi ve küme düşme hattında uzaklaştı.


Fatih Karagümrük ise Süper Lig’de üst üste üçüncü toplamda 8. yenilgisini alarak kötü gidişatını sürdürdü. Fatih Karagümrük 7 puanda kaldı.

[Fotoğraf: AA]


İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI


2. dakikada Rohden ile verkaç yapan Can Keleş, ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunu yaptı. Kaleci Nita topu kontrol etti.


GOL – 27. dakikada VavaCars Fatih Karagümrük savunmasından seken topu önünde bulan Draguş, rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-1.


35. dakikada Draguş’un pası sonrası topla buluşan Gradel, ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.


İlk devre, konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Fotoğraf: İHA[Fotoğraf: İHA]


İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI


GOL –  49. dakikada Gaziantep FK farkı ikiye çıkardı. Kazandığı topla kontratak şansı yaratan Draguş, pasını Gradel’e aktardı. Savunmadan sıyrılan Gradel, ceza sahası içi sol çaprazından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 0-2.


50. dakikada VavaCars Fatih Karagümrük gole çok yaklaştı. Levent Mercan’ın sol taraftan yaptığı orta sonrası Lasagna, altıpas çizgisinde topa kafayla vurdu. Meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.


61. dakikada Güven Yalçın’ın sağ taraftan açtığı ortada Paoletti topa kafayla vurdu. Kaleci Nita, meşin yuvarlağı kontrol etti.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]


68. dakikada Rohden sol taraftan orta açtı. Güven Yalçın, altıpas çizgisi önünde yaptığı kafa vuruşuyla topu auta gönderdi.


GOL – 87. dakikada Gaziantep ekibi 3. golü buldu. Serbest vuruşu paslaşarak kullanan Maxim, ceza sahası çizgisinin sağ tarafından içeriye orta açtı. Altıpas çizgisinde topa dokunan N’Koulou farkı 3’e çıkardı. 0-3.


Karşılaşma, konuk ekibin 3-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.


Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]


Stat: Atatürk Olimpiyat


Hakemler: Ali Şansalan, İbrahim Çağlar Uyarcan, Serkan Ok


VavaCars Fatih Karagümrük: Emre Bilgin, Veseli, Ceccherini, Dresevic, Münir Levent Mercan, Shukurov (Dk. 46 Feghouli), Can Keleş, Eysseric (Dk. 60 Paoletti), Rohden (Dk. 82 Nazım Sangare), Güven Yalçın, Lasagna (Dk. 60 Serdar Dursun).


Gaziantep FK: Nita, Arda Kızıldağ, N’Koulou, Djilobodji, Mustafa Eskihellaç, Jevtovic, Ogün Özçiçek (Dk. 89 Mirza Cihan), M’Bakata, Markovic (Dk. 54 Maxim), Gradel (Dk. 89 Oğulcan Çağlayan), Draguş (Dk. 75 Riascos).


Goller: Dk. 27 Draguş, Dk. 49 Gradel, Dk. 87 N’Koulou (Gaziantep FK)


Sarı kartlar: Dk. 29 Lasagna, Dk. 56 Ceccherini, Dk. 90+1 Feghouli (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk. 36 Markovic (Gaziantep FK)


Şota Arveladze: Maçın içinde kalamadık, enerjisiz ve yavaştık


Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Şota Arveladze, üzücü bir sonuç aldıklarını ifade etti.


“3-0’lık skor kolay değil. 3-0’lık bir oyuna sanki benzemiyordu. Çalışmak lazım. Pozisyona girdik. İkinci devre en azından 3-4 pozisyonumuz var. Maçın içinde kalamadık. Enerjisiz ve yavaştık. Yavaş top çevirdik. Enerjisizlik vardı. Bu da maçı çok etkiledi tabii. Defansif olan takımı açmanız lazım. Daha fazla hareket gerektiğinde yavaşlarsan rakibe zaman vermiş olursun. 3-4 net pozisyon bulduk ama olmadı. Devamı gelmesi gerekiyor. Önümüzde baya maç kaldı onlara bakacağız.”


“Motive eksikliği olabilir”


Arveladze, oyuncularının üzerinde motivasyon eksikliği olabileceğini de vurguladı.


“Motive eksikliği olabilir ama böyle bu kadar da olmaz. Takımın canlı olması gerekiyor. Oyuncularımı uyardım. Maçın içinde kalmak en önemlisiydi. Bu tarz maçlarda maçın içinde kalmak çok önemli. 49. dakikada 2. golü yedik.”


Marius Sumudica: Emin adımlarla yola devam edeceğiz


Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.


“Bizim oynadığımız en iyi maçlardan biriydi. Adana maçında bunun sinyallerini vermiştik. Bugün aldığımız 3 puanla o 1 puan daha değerli hale geldi. Daha önce Alanyaspor’a karşı 3-0 kazanmıştık. Samsunspor’u yine dışarıda 2-1 mağlup ettik. Deplasmanda 9 puan yaptık. İyi yoldayız, emin adımlarla yola devam edeceğiz. Bundan sonra devre arasına gireceğiz. Aramıza katılacak oyuncular olacak. Afrika Uluslar Kupası’na gidecek oyuncular olacak.”


Sumudica’dan taraftara çağrı


Sumudica, taraftarlara da çağrı yaptı.


“Bugün herkes nasıl oynaması gerektiğini biliyordu. Başkanımızı tebrik etmek istiyorum. Takımı yalnız bırakmayan herkesi tebrik ediyorum. Bin kilometre yoldan gelen taraftarlarımıza bu galibiyeti armağan etmek istiyorum. Evimizde oynadığımız maçlara daha fazla taraftar gelmesi gerekiyor. Pendik maçında 15 bin taraftar bekliyorum. Bizlere destek olmalarını bekliyorum.”

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments