Pazar, Mayıs 12, 2024
Google search engine
Ana SayfaSporGaziantep FK Alanyaspor'u 3 golle geçti

Gaziantep FK Alanyaspor’u 3 golle geçti


Alanyaspor ile Gaziantep FK, Alanya Oba Stadyumu’nda karşılaştı. Müsabakayı Turgut Doman yönetti.


Gaziantep FK’ya galibiyeti getiren golleri,  45+3. dakikada penaltıdan Maxim ile 45+10. dakikada Dragus, 90+5. dakikada Riascos attı.


Marius Sumudica ile çıkışını sürdüren Gaziantep FK, ligde beşinci galibiyetini elde ederek 15 puana yükseldi.


Kötü gidişatını sürdüren Alanyaspor ligde üst üste dördüncü yenilgisini alarak 10 puanda kaldı. Öte yandan Alanyaspor’un, yeni teknik direktörü Fatih Tekke ilk maçından galip çıkamadı.

[Fotoğraf: AA]


İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI


12. dakikada Gaziantep FK’de Morais’in gönderdiği pasla ceza sahası içerisine giren Gradel’in vuruşunu kaleci Ertuğrul Taşkıran kurtardı.


13. dakikada merkezden gelişen Gaziantep FK atağında Draguş’ın pasıyla topla buluşan Maxim’in vuruşunda kaleci Ertuğrul Taşkıran meşin yuvarlağı kurtardı.


28. dakikada Alanyaspor’un merkezden geliştirdiği atakta Novais’in verdiği pasta sol çaprazda topla buluşan Eduardo’nun şutunu kaleci Nita topu kurtardı.


GOL – 45+3. dakikada Gaziantep FK öne geçti. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta arka direğe gelen topu Djilobodji kafayla içeri çevirdi. Kale alanı içinde N’Koulou, hamle yapacağı sırada Furkan Bayır’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Yapılan VAR incelemesinin ardından kazanılan penaltı vuruşunu Maxim gole çevirdi. 0-1


GOL – 45+10. dakikada Gaziantep FK farkı 2’ye çıkardı. Gaziantep savunmasından atılan uzun topu, ceza sahası dışına çıkan Alanyaspor kalecisi Ertuğrul Taşkıran çıkarmak istedi. Ancak sektirdiği topu kapan Dragus, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 0-2


Karşılaşmanın ilk yarısını Gaziantep FK, 2-0 önde bitirdi.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]


İKİNCİ YARINI ÖNEMLİ ANLARI


53. dakikada sol kanattan gelişen Alanyaspor atağında Janvier’in ceza sahası içerisine çevirdiği topta Cordova’nın kafa vuruşu direğin üzerinden az farkla auta çıktı.


60. dakikada Alanyaspor’un orta alanda geliştirdiği atakta, Efecan Karaca Balkovec’e pası çıkardı. Bu futbolcunun sol çaprazda kaleye gönderdiği şut az farkla auta çıktı.


90+5. dakikada Gaziantep farkı 3’e çıkarttı. Sol kanattan gelişen atakta çalımlarla ceza sahası içerisine giren Riascos, kaleye gönderdiği şut ağlarla buluştu: 0-3


Karşılaşmayı konuk takım 3-0 kazandı.


Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]


Stat: Alanya Oba Stadı


Hakemler: Turgut Doman, Mustafa Sönmez, Murat Şener


Corendon Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Augusto, Fatih Aksoy, Furkan Bayır, Yusuf Özdemir (Dk. 46 Balkovec), Richard (Dk. 77 Leroy Fer), Janvier, Efecan Karaca (Dk. 86 Anderson), Novais (Dk. 77 Oğuz Aydın), Eduardo (Dk. 46 Sisto), Cordova


Gaziantep FK: Nita, Arda Kızıldağ, N’Koulou, Djilobodji, Mustafa Eskihellaç, Ogün Özçiçek, Furkan Soyalp (Dk. 78 Jevtovic), Morais, Gradel (Dk. 78 Riascos), Maxim (Dk. 90 İlker Karakaş), Dragus (Dk. 88 Bikel)


Goller: Dk. 45+8 Maxim (penaltı), Dk. 45+10 Draguş, Dk. 90+5 Riascos (Gaziantep FK)


Sarı kartlar: Dk. 38 Yusuf Özdemir, Dk. 45+1 Furkan Bayır, Dk. 65 Augusto (Corendon Alanyaspor), Dk. 88 Maxim (Gaziantep FK)


Gaziantep FK Yardımcı Antrenörü Gabriel Margarit: Harika bir maç çıkardık 


Gaziantep FK Alanyaspor'u 3 golle geçti


Gaziantep FK’nin yardımcı antrenörü Gabriel Margarit, , düzenlenen basın toplantısında aldıkları 3 puandan dolayı mutlu olduklarını söyledi.


Margarit, planladıkları taktiği oyuncuların sahaya iyi yansıttığını anlattı.


“Ayrıca geçen hafta çalıştığımız bütün planlara sadık kaldığımız için de mutluyuz. Taktiksel anlamda harika bir maç çıkardık. Fırsat bulduğumuzda da gole çevirdik. Bugünün stratejisi rakibe topu vermek, maçı onlar kontrol ediyor gibi olmasını sağlamak ve daha sonra alanlar bulup golü atmaktı. Yedekten giren oyuncular için de mutluyum. Onlar da iyi oyun çıkardı. Bizim Rumence ‘Geldim, oynadım ve 3 puanı alıp evime döndüm’ diye bir sözümüz var. Bugün bunu gerçekleştirdik. Aynı başarıyı diğer maçlarda da devam ettirmemiz gerekiyor. Eminim daha da iyiye gideceğiz.”


Margarit, sonuca bakarak bu maçın kolay görünebileceğini ancak bunun insanları yanıltacağını belirtti.


“Kolay bir maç değildi ama taktiksel olarak bu maça iyi hazırlanmıştık. Eğer sonuca bakarsanız maça bakmadan kolay bir maç olduğunu söyleyebilirsiniz ama kolay değildi. Çünkü Alanya’nın çok iyi ofansif etkili oyuncuları var. Sonuçlar iyi olduğu sürece de aynı stratejiye devam edeceğiz.”

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments