Cuma, Nisan 26, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısFreezone 9. Liselerarası Müzik Yarışması Finali 8 Haziran’da yapılacak

Freezone 9. Liselerarası Müzik Yarışması Finali 8 Haziran’da yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim işbirliğinde düzenlenecek “Telsim Freezone 9. Liselerarası Müzik Yarışması” finali 8 Haziran’da yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, öğretmenler toplantısında yarışma sıralaması için kura çekimi gerçekleştirildi. Toplantıya katılan sorumlu müzik öğretmenleriyle jüri seçimi için fikir alışverişinde de bulunulurken, yarışmanın finaliyle ilgili ayrıntılar da gözden geçirildi. Toplantıya, Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ve sorumlu müzik öğretmenleri katıldı.

“İçindeki Yeteneği Keşfet” sloganı ile yapılacak yarışmaya, 18 liseden 20 grup katılım sağlayacak. Liseli gençlerin, sanata yönelmesini amaçlayan Liselerarası Müzik Yarışması, gençlerin müzikle kendilerini ifade edebilecekleri profesyonel bir ortam sunuyor.

Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda 8 Haziran’da yapılacak olan Liselerarası Müzik Yarışması’nda, “En İyi Orkestra”, “En İyi İcra, “En İyi Kız Solist”, “En İyi Erkek Solist”, “En İyi Enstürman Performansı”, “En İyi Sahne Performansı” ve “Kamran Aziz Özel Ödülü” olmak üzre toplam 7 dalda ödül verilecek.

Bu yıl yapılacak olan Liselerarası Müzik Yarışmasına, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, 20 Temmuz Fen Lisesi, Atatürk Meslek Lisesi, Değirmenlik Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Girne Amerikan Koleji, Güzelyurt Mesek Lisesi, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Kurtuluş Lisesi, Lapta Yavuzlar Lisesi, Lefke Gazi Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi, Levent Koleji, Namık Kemal Lisesi, Polatpaşa Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Türk Maarif Koleji ve Yakın Doğu Koleji olarak toplamda 18 okul katılacak.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments