Cumartesi, Nisan 27, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısFly Kıbrıs ‘Melekler Takımı’ uçağı ile ilk uçuşunu doğduğu topraklara yaptı

Fly Kıbrıs ‘Melekler Takımı’ uçağı ile ilk uçuşunu doğduğu topraklara yaptı

Fly Kıbrıs Hava Yolları ilk uçuşunu , İstanbul – Ercan destinasyonunda doğduğu topraklara gerçekleştirdi.

“Kıbrıs artık her yere daha yakın!” sloganıyla yola çıkan Fly Kıbrıs, ilk seferini, FH 104 sefer sayılı uçuşla, adını Şampiyon Melekler’den alan “Melekler Takımı” isimli Airbus A320 uçağıyla gerçekleştirdi.

Fly Kıbrıs’ın ilk uçuşuna Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu; Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, eski Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Türkiye ve KKTC’den gazeteciler ve turizmcilerin bulunduğu 84 yolcu yer aldı.

İlk uçuşun Kaptan Pilotu Mustafa Kemal Kartallı , ilk anonsunda Fly Kıbrıs Hava Yolları’nın , KKTC’ye hayırlı olmasını diledi.

Fly Kıbrıs Hava Yolları ,haftada 4 gün tarifeli seferlerle , İstanbul’a günde karşılıklı 2 sefer, Ankara ve İzmir’e ise günde karşılıklı 1’er sefer düzenleyecek.

Havayolu, haftanın 3 günü de charter uçuşlarla ,Kuzey Kıbrıs’a farklı ülkelerden turist taşıyacak:
İlk etapta, 7 Haziran itibarıyle her Çarşamba Bakü’den, 14 Haziran itibarıyla Tahran’dan ardından Amman ve Priştine’den ekim ayı ortasına kadar turistik amaçlı charter uçuş gerçekleştirilecek.

Fly Kıbrıs Havayolları , önümüzdeki süreçte ise Trabzon, Antalya, Ordu, Sivas gibi bir çok ilden tarifeli seferler ile Türkiye cumhuriyeti ve KKTC ‘yi bağlayan yeni bir köprü olacak.

Fly Kıbrıs Havayolllarının ilk uçuşunu gerçekleştiren Melekler Takımı uçağı, Ercan havaalanına inişinde, su takı seremonsiyle karşılandı.

İlk uçuşun kabin personeli ve yolcuları da Ercan Havalimanı apronunda , çiçeklerle karşılandı.

Eski Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, bir hayalin gerçek olmasına emek veren girişimcileri kutlayarak, havayolunun kısa sürede büyüyüp gelişeceğine inanç belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yerli bir havayolu şirketi oluşturulmasının 13 yıldır beklenildiğini belirterek, bunun gerçekleşmesine katkı koyan herkesi kutladı.

Havayolu şirketinin satın alacağı yeni uçaklarla önümüzdeki süreçte daha da büyüyeceğine inanç belirten Arıklı, Fly Kıbrıs Havayolları’nın milli havayolu şirketine dönüştürülmesinin yollarının da aranacağını dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, meşakkatli ve zor bir sürecin ardından havayoluna hayat veren girişimcileri kutlayarak, 2010 yılından bu yana yerli bir havayolu kurumasının beklendiğini anımsattı.

Ana sektörleri turizm ve yüksek öğrenim olan ada ülkesi KKTC’de , ulaşımın büyük önem taşıdığına vurgu yapan Ataoğlu,herkesi yeni yerli havayolu şirketine sahip çıkmasını diledi.

Fly Kıbrıs Kurucu Ortakları Mehmet Yücel, Rauf Denktaş ve Nusret Polat da uçağın inişinden sonra basına açıklamada bulunarak , ülke turizmine , ekonomisine önemli kaktı yapacak , ayrıca KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yeni bir köprü oluşturacak yeni bir havayolu şirketini hayata geçirmekten son derece mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdiler.

Fly Kıbrıs Havayolları’nın, bilet fiyatlarını dengede tutan, kaliteli konforlu güvenli uçuşlar sağlayan bir havayolu olması için çalışacaklarını kaydeden kurucu ortaklar, şirketin hayata geçmesine emek veren herkese teşekkür etti.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments