Cuma, Mayıs 3, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısFigen Yaman Lesinger; Güç Birliği Yaparak Bu Zorlukları Aşabiliriz

Figen Yaman Lesinger; Güç Birliği Yaparak Bu Zorlukları Aşabiliriz

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) milletvekili adayı Figen Yaman Lesinger, Çukurovalılar Dayanışma Derneğini ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Çukurovalılar Dayanışma Derneğini Başkanı Sebahattin Kurt ve Dernek üyeleri ile bir araya geldi.

Gerçekleştirilen ziyaretler çerçevesinde yaptığı konuşmada siyasete attığı adımın verdiği mutluluktan bahseden Lesinger YDP içerisinde bu yarışta yer almaktan ayrıca gurur duyduğunu belirtti.

Lesinger yaptığı konuşmanın devamında şunları söyledi; Dernekler birer ( STK ) Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Dernekçilik en kısa ve öz olarak Topluma karşılıksız hizmet etmek demektir. Sorunları çok olan bir toplum olduğumuzu düşünürsek dernek bu sorunlara bir parça olsun çözüm bulmada bir araçtır. O yüzden verdiğiniz mücadeleyi takdir ediyor bir akademisyen olarak ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olma sözü veriyorum.

“Ancak güç birliği yaparak bu zorlukları aşabiliriz.”

Lesinger günümüzde örgütlü toplumun önemi her gün artmaktadır dedi. Bu bize ekonomik ve sosyal olarak güç katmaktadır. Dünya da ve ülkemizde değişen konjonktür bunu gerektirmektedir. Çevremize baktığımız zaman güçlü ve bir örgütlü yapıya sahip olan toplumların ayakta durduğunu görüp ve her koşulluda bir yaptırım gücüne sahip olduklarını görüyoruz. Dernekleri benimsemek demek, kişinin içinde yaşadığı toplumun değişim sürecinde bir seyirci olmaktan çıkıp, toplumsal değişim olgusuna aktif katkıda bulunmaya karar vermesi anlamını taşımaktadır dedi.

Lesinger siyaset arenasında ise partim ve ben halkımıza verdiğimiz sözleri esas alıyor, insanlık onuruna yaraşır uygulamaları hayata geçirmek üzere göreve  talip oluyor ve bu sayede siyasete olan güveni güçlendirmeyi hedeflediğinin de altını çizdi. Sadece bugünün insanına ve bu güne karşı sorumlu olmadığını belirten Lesinger bugünden yarını inşa etmenin, yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşımanın bilinciyle hareket etmekteyiz ve etmeliyiz dedi.

Lesinger  son olarak bize düşen görev, halkımızın sesine odaklanmak ve biriken ihtiyaçlarını bekletmeden, ertelemeden çözümler üretmek yolunda tüm olanaklarımızı seferber etmektir dedi.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments