Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısENOSİS’i Kutsayan Hristodulidis, CTP ve Federasyon

ENOSİS’i Kutsayan Hristodulidis, CTP ve Federasyon

Yunanistan ve kilise tarafından kurulan eli kanlı, faşist, ırkçı terör örgütü EOKA’nın, bombalar patlatarak faaliyete geçişinin 68. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

EOKA, Türk Halkını, Girit’de ve Tripoliçe’de yaptıkları gibi topluca katlederek adayı Yunanistan’a bağlamayı (ENOSİS) hedefledi.

Temel sloganları “ELLAS, KIBRIS, ENOSİS” idi.

1960-1963 döneminde “AKRİTAS” adını aldı. Türk-Rum ortaklık devleti olan KIBRIS CUMHURİYETİ’nin İçişleri Bakanı Yorgacis (kod adı AKRİTAS) örgütün lideri oldu.

AKRİTAS PLANI’na göre, Cumhuriyetin eşit kurucu ortağı olan Türk Halkı, 6 saat içinde soykırımdan geçirilecek ve Türkiye müdahale imkanı bulmadan ada Yunanistan’a bağlanacaktı (ENOSİS)

Mukavemetçi Türk Halkının TMT öncülüğündeki şanlı direnişi, Anavatan Türkiye’nin müdahale kararı ve savaş uçaklarımızın ihtar uçuşları sonucu hedeflerine ulaşamadılar.

Ne ki, 103 köyümüzü işgal ettiler, yağmalayıp yaktılar, bizi, adanın yüzde 3’ünde 11 yıl süren insanlık dışı bir kuşatmaya aldılar, yüzlerce Türkü katlettiler, 35 bin kişiyi göçe zorladılar. ORTAKLIK devletini işgal edip bizi silah zoru ile devletten attılar, birlikte kurduğumuz Kıbrıs Cumhuriyeti’ni yüzde yüz Rumlardan oluşan bir Rum Devletine dönüştürdüler.

“BİR AN ÖNCE ENOSİS’i GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN” 1971’de Yunanistan tarafından adaya gönderilen Grivas, “EOKA B” yi kurdu.

Türkiye’nin müdahalesinden korktuğu için, ENOSİS’İ “UZUN VADELİ MÜCADELE İLE” gerçekleştirmeyi hedefleyen Makarios’u devirmek amacıyla, terör eylemlerine başladı.

15 Temmuz 1974 ‘de ise EOKA B, Rum ordusu içindeki 650 Yunan subayı, 950 kişilik Yunan Alayı ve adada bulunan Yunan komando birliklerinin katılımıyla darbe yaptı. Çoğu komünist AKEL ve sosyalist EDEK üyesi olan 2000 Rumu katletti… Türkiye’nin müdahalesi olmasaydı, katledecekleri 10 bin AKEL üyesini de listelemişti.

Yönetimi ele geçiren EOKA B, ENOSİS’i ilan etti, ancak Anavatan Türkiye’nin müdahalesi ile hayata geçiremedi.

HRİSTODULİDİS’İN SAVAŞ İLANI

Her gün federasyondan ve müzakerelerin başlamasından söz eden Rum yönetimi başkanı Hristodulidis, işte önceki gün bu eli kanlı, faşist, ırkçı, terör örgütünün kuruluşunu kutladı. EOKA’yı, EOKACILARI ve ENOSİS’i kutsadı.

“HELLAS, KIBRIS, ENOSİS, EOKA” yazan afişlerin altında yaptığı konuşmada, EOKA ‘nın ilk bildirisinden bölümler okuyan Hristodulidis şöyle konuştu:

“EOKA, 1 Nisan 1955’de ENOSİS için faaliyete geçti. . Hiç kimse EOKA mücadelesinin bu sonuca varabileceğini ( iki devlet) tahmin etmedi. ANCAK EOKACILAR BİZE YOLU GÖSTERDİLER VE BİZ DE BU YOLDAN GİDİYORUZ….

1 Nisan 1955, KIBRIS HELENİZM TARİHİNİN en güzel ve en parlak sayfasıdır. EOKA bize, özgürlük ve adalet için en büyük görevimizi hatırlatıyor. Çocuklarımıza ve yeni nesle, EOKA’yı, SAHİP OLDUĞUMUZ Kıbrıs Cumhuriyeti için hayatlarını feda edenlerin mücadelelerini ve fedakarlıklarını anlatmakla yükümlüyüz… KIBRISLI ruhun cesur olduğunu ve özgürlüğümüzü kendi ellerimizle ve KANIMIZLA elde edeceğimizi Dünya’ya göstermenin zamanı geldi…. Ruhumuzu veriyoruz. Hukuk bizden yana. Biz kazanacağız… Kahramanlarımızın fedakarlıklarına, kendimize, tarihe ve geleceğimize  karşı onurlu kalmamız gerekir. Kıbrıs ‘ın adalete kavuşması, kurtuluşu ve yeniden birleşmesi için mücadeleye devam edeceğiz. EOKA mücadelesi, Helenizmin evrensel ve zamandan bağımsız yüksek seviyesini özetliyor. KIBRIS HELENİZMİ, 1821 ayaklanması ve 1940 Yunan direnişi, destanlarındakine benzer kahramanlıkla dolu fedakar bir dönemi yaşıyor. Mutabık kalınan çerçeve, uluslararası hukuk ve Avrupa hukuku temelinde müzakerelerin başlatılmasını istiyoruz… Bu çerçevede AB’nin daha etkin bir rol üstlenmesi önerisini yaptık….”

Hristodulidis’in bu konuşması, Türklere saygı duyan, barış, ortaklık, federasyon isteyen bir liderin konuşması değildir.

Bu bir savaş ilanıdır.

Halkını ve gençliğini, “kahraman” ilan ettiği Türk katili EOKA’nın ruhu ve yöntemleri ile savaşa çağırmaktadır. AB’ın bu mücadelede yanlarında olduğunu belirtmektedir

Hiç durmasın, derhal harekete geçsin, yanıtını alacaktır!!!

Baf, Limasol, Larnaka Türke hasret kalmıştır!!

CTP KINAYACAK MI?

EOKA yıldönümünü ve kutlamalarını kınamayan CTP ‘nin bu konuşmaya tepkisinin ne olacağını merak ediyorum.

Hristodulidis gibi, “ müzakere ve federasyon” diye tutturan CTP Başkanı Tufan Erhürman, acaba bu savaş kışkırtıcı konuşması nedeniyle onu kınayacak ve Dünya’ya şikayet edecek mi?

Bunlarla federasyonun mümkün olmadığını halka ve Dünya’ya açıklayacak mı, yoksa görmezden ve duymazdan mı gelecektir?

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments