Cumartesi, Nisan 20, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKıbrıs“Dr Fazıl Küçük ve Halkın Sesi Çalıştayı” düzenlendi

“Dr Fazıl Küçük ve Halkın Sesi Çalıştayı” düzenlendi

Dr. Fazıl Küçük Vakfı ve Girne Amerikan Üniversitesi işbirliğinde “Dr. Fazıl Küçük ve Halkın Sesi Çalıştayı” düzenlendi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen iki oturumlu çalıştay da, öğretim görevlisi, edebiyatçı, yazar ve araştırmacılar sunum yapıyor.

Çalıştayın açılış konuşmalarını Dr. Fazıl Küçük Vakfı adına Dr. Rifat Siber, Girne Amerikan Üniversitesi adına Prof. Dr. Ulvi Keser ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre yaptı.

Dr. Rifat Siber konuşmasında Dr Küçük’ün mücadele yıllarında ilk koyduğu ilkenin şeriattan gelen medeni, aile yasalarının değiştirilmesi olduğunu belirtti.

DrKüçük’ün örgütçü olarak verdiği evkaf mücadelesinin devam edeceğini belirten Siber, o günün koşullarında bunu öngörmenin bir liderinin hareket biçimi olduğuna dikkati çekti.

Konuşmasında, gençlere, toplumlara, aydınlara seslenen Siber, bu mücadeleyi anlatmak, anlattırmak ve yaygınlaştırma hedefiyle bu çalıştayı gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmaları devam ettireceklerini söyledi.
GAÜ adına Prof.Dr. Ulvi Keser de konuşmasına mücadelenin önemine değindi.

Keser, son yüzyılda adada verilen meşrutiyet mücadelesinin hala devam ettiğini söyledi.

Çalıştayın açılışına katılan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında, Dr. Fazıl Küçük’ün isminin yaşatılması gerektiğine vurgu yaptı ve düşünce ve fikirlerinin genç nesile aktarılmasının önemine dikkati çekti.

Zorlu Töre, Dr. Küçük’ün, Kıbrıs Türkü’nün geleceği için “huzur içindeyim” sözlerini de anımsatarak, KKTC’ye inancı olmayanların Dr. Küçük’ü örnek almalarını ve son anlarında söylediği “nerden çıktık nereye geldik” sözlerini anımsamalarını istedi.

Açılış konuşmalarının ardından “Dr. Fazıl Küçük” ve “Halkın Sesi” başlıklı iki oturum ile gerçekleştirildi.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments