Perşembe, Mart 28, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısCumhuriyet Meclisi bahçesinde tören düzenlendi

Cumhuriyet Meclisi bahçesinde tören düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı korteji Cumhurbaşkanlığı’nın ardından Ledra Palace Işıkları güzergahından Cumhuriyet Meclisi’ne yürüdü.

Kortejin Cumhuriyet Meclisi’ne ulaşmasıyla Meclis bahçesinde tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, daha sonra çocuklar ‘Türk Çocuğu’ andını okudu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 23 Nisan’ın bir süredir hafta olarak kutlandığını ifade ederek, çocukların tam da hedeflendiği gibi, Atatürkçü bir çizgide geleceğin emin ellerde olduğunu gösterdiğini belirtti.

Atatürk’ün geleceğin güvencesi olan çocukların önemi o zamandan vurguladığını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, ülkenin geleceği çocukların mimarlarının ise Atatürkçü zihniyetle öğretmenler olduğuna işaret etti.

Çavuşoğlu, muasır medeniyetler seviyesinin anahtarının öğretmenler olduğunu da kaydetti.

Cumhuriyet Meclis’i Başkanı Zorlu Töre de, ay yıldızlı bayrağın ebediyete kadar gönderde dalgalanmaya devam edeceğini ifade ederek, çocuklara bayraklarını her zaman dalgalandırmaları ve gönderden indirmemelerini söyledi.

Egemenliğin simgesinin cumhuriyet olduğunu, cumhuriyetin ise en büyük eser olduğunu kaydeden Töre, Atatürk’ün sözlerinden alıntılar yaparak, çocukların Atatürk’ün vasiyetinden asla vazgeçmemesini istedi.

Töre, çocukların Özgürlük Mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın verdiği mücadeleler ve bugünlere nasıl gelindiğini de her zaman hatırlamasını öğütledi.

Cumhuriyet Meclisi’ndeki tören dans gösterileri, şiirlerin okunması, jimnastik federasyonu gösterisi ve çocuklara ikramda bulunulması ile sona erdi.

BRT

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments