Çarşamba, Nisan 24, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKıbrısCumhurbaşkanlığı’nda “23 Nisan’da El Ele Etkinliği”

Cumhurbaşkanlığı’nda “23 Nisan’da El Ele Etkinliği”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Dünya Otizm Farkındalık Ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı’nda çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi.

“23 Nisan’da El Ele” adı altında düzenlenen etkinlikte, normal gelişen çocuklar ile özel gereksinimli çocuklar ortak bir payda olan drama çemberinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Etkileşimli Drama Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 36 İlkokulun kaynaştırma sınıflarında eğitim gören 72 öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, çocukları Cumhurbaşkanlığı’nda görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek “Bizler bu makamlarda geleceğe umutla bakabilmenin arayışları içerisindeyiz” dedi.

Ülkenin gelecekte çok daha müreffeh günleri kucaklayabilmesi için yatırımlar yaptıklarını anlatan Tatar, Atatürk’ün “Gelecek sizlerindir, gelecek çocuklarımızındır ve tarihini bilmeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur” sözlerini hatırlattı.

Tatar, yeni nesillerin tarihi ve Kıbrıs’ta yaşananları en iyi şekilde öğrenmeleri ve Atatürk’ün çizdiği yolda yürüyen bireyler olarak yetişmelerinin önemine işaret etti.

“Ülke sevgisiyle, bayrağımızın altında kendi kimliğimizle ve değerlerimizle KKTC’ye sahip çıkmak en büyük temennimiz ve dileğimizdir” diyen Tatar, Kıbrıs Türk Halkı üzerinde, özellikle kültürel ve sportif faaliyetlerde uygulanmakta olan uluslararası haksız ambargolar ve kısıtlamaların kabul edilmez olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizim gençlerimizin, bizim çocuklarımızın her çocuk ve her genç kadar bu dünyada var olma hakkı olduğunu haykırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Tatar, gelecek nesillerin kendilerinden alacakları ilhamla KKTC sevgisini kazanmalarının en büyük temennileri olduğunu söyledi.

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Cumhurbaşkanı Tatar, çocukları şevkat ve güzel değerler ile yetiştirip eğitmelerinin önemini vurguladı.

Tatar, “Ulu Önder Atatürk’ün aydınlık yolunda onları topluma kazandırmak ve ülkeye sahip çıkmaları adına onlara verecekleri eğitim ile birlikte şevkat, insanlık, çevre sevgisi, memleket sevgisi, Türkiye sevgisi gibi çok kutsal değerleri de onlara aşılamak herkesin görevidir sizlere de güvenimiz tamdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının ardından, etkinliğe katkı koyan öğretmenler ile Londra’da faaliyet gösteren Kıbrıs Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi yetkililerine teşekkür belgelerini sundu.

Kıbrıs Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi Başkanı Osman Ercen de etkinliğe öncülük ettiği için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’a plaket takdim etti.

Etkinlikte daha sonra Cumhurbaşkanlığı Fidan Çocuk Korosu şarkılar söyledi. Etkinlik 23 Nisan’da El Ele adlı Drama Atölyesi ile sona erdi.

BRT

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments