Cumartesi, Nisan 20, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKıbrısCumhurbaşkanlığı himayesinde Lefkoşa AKM’de şiir dinletisi düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Lefkoşa AKM’de şiir dinletisi düzenlendi

 

15 Nisan Dünya Sanat Günü nedeniyle Lefke Avrupa Üniversitesi Türkçe Kulübü tarafından hazırlanan şiir dinletisi Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın desteğiyle düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını LAÜ Öğretim Üyesi Türkçe Kulübü Danışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Kültür Danışmanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal yaptı.

Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının varlığını edebiyatı, kültürü ve sanatı ile sürdürebildiğini belirtti.

Tatar, “Bizim siyasi mücadelemizin temel dayanağı Kıbrıs Türk Halkı’nın ayrı bir halk olduğudur. Bu halk da diliyle diniyle kültürüyle örf adet ve gelenekleriyle yaşıyor ve bütün bunların mücadelesini veren şairleri ressamları sanatçıları, yüreğinde vatan sevgisi halk sevgisiyle bunları yapmış olan değerli insanlarımız vardır. Tümüne Dünaya Sanat Günü’nde teşekkür ederim. Varlığımızın bütün dünya tarafından saygı duyularak kabul edilmesinde sanatçı ruhlu insanların büyük katkısı sözkonusudur” dedi.

KKTC’nin ambargo ve izolasyonlar altında olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı, “Sanatımıza bu engellemeleri koyamıyorlar, biz de bunun gururu içerisindeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Ali Hoca’nın bir eser yaratmak üzere olduğununu belirten da Tatar, eserin 5 Mayıs’ta Gazimağusa’da halkla buluşacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Lefke Avrupa Üniversitesi Türkçe Kulübü öğrencileri “Türkçenin Sözcükleri Aşka Düşünce” adlı dinletide 22 şiir okudu.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments