Cumartesi, Nisan 20, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKıbrısCumhurbaşkanı Tatar, Dünya Sanat Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Tatar, Dünya Sanat Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dünya Sanat Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın mesajı şöyle;

“Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan, tüm dünyada olduğu gibi KKTC’de de Dünya Sanat Günü olarak kutlanmakta, sanatın toplumsal ve insan yaşamındaki rolüne dikkat çekilmektedir.

Ülkemizin sanat yaşamında, kullandıkları evrensel dil, üslup ve sergiledikleri yaratıcılıklarıyla hem toplumsal meselelere değinen hem de yaşamın derin dehlizlerini bize aktaran sanatçılarımızın varlığı, ülkemizin düşünsel dünyasının olmazsa olmazıdır.

Bireylere toplumsal aidiyetin önemini aşılayan, eleştirel düşünceyi geliştirerek insanlığa, olaylara farklı açıdan bakılabilmesini öğreten sanat sayesinde toplumumuz, manevi değerlerini güçlendirerek düşünsel ve kültürel kimliğini geliştirmeye devam edecektir.

Sanata ve sanatçıya her koşulda destek olmaya, koşullar el verdiğince devam edeceğimi, bunun önceliklerim arasında olduğunu vurgulamakta fayda görüyorum.

Her zaman altını çizdiğim üzere, Kıbrıslı Türklere uygulanan insanlık dışı ambargoları ve kısıtlamaları aşmamızın en etkili yollarından biri de sanatın bütünleştirici, evrensel üslubu ve dilidir.

Global ölçekte nitelikli çalışmalara imza atan sanatçılarımızın uğraşları, bu bağlamda ülkemizin tanıtımı ve varlığımızın vücut bulmuş halinin ta kendisidir, hepsine teşekkür ediyorum.

Kıbrıs Türk sanatına emek veren sanatçılarımızın ve sanatseverlerin Dünya Sanat Günü’nü kutluyor ve esenlikler diliyorum.”

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments