Perşembe, Nisan 25, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısBeyarmudu Şehitleri anıldı

Beyarmudu Şehitleri anıldı

Milli mücadele yıllarında Beyarmudu’nda şehit düşenler bugün düzenlenen askeri törenle anıldı.

Saygı duruşu ve saygı atışı ile başlayan tören, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti ardından köy sakini Ali Hocalar “ Herşey Vatan İçin” adlı şiiri seslendirdi.

Törende gün nedeniyle bir konuşma yapan Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek, milli mücadele yıllarında bölgede şehit düşen 6 şehitin unutturulmayarak gelecek nesillere anlatılmasının önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da törende yaptığı konuşmasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs Türklerine yapılan haksızlıkların ve ambargoların kalkması için çağrı yaptığını da kaydetti.

Tatar şehitlerin hayatlarını kaybederken geride bir devlet, cumhuriyet ve Kıbrıs Türk halkının Kıbrısın Kuzeyinde özgürce ve barış içinde yaşaması için toprak bıraktıklarını anımsattı.

Tatar İngiltere’nin garantör ülke olarak Kıbrıs’ın şartlarını bilmesine rağmen Rum Yönetimini Kıbrıs Cumhuriyeti olarak tanıyıp muamele yapmasını kınadı.

Kıbrıslı Türklere yapılan haksızlıkların kabul edilemeyeceğini vurgulayan Tatar, Kıbrıslı Türklerin en az Rumlar kadar egemen ve meşru olduğuna işaret etti.

Tören şehitler için dua okunmasıyla son buldu.

BRT

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments