Cumartesi, Ekim 26, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKıbrıs“Bayrak’ta/Sulh”: BRTK arşiv ve depolarındaki atıl durumdaki araçlar yeniden hayat buluyor

“Bayrak’ta/Sulh”: BRTK arşiv ve depolarındaki atıl durumdaki araçlar yeniden hayat buluyor

20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın 49’uncu ve Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu’nun 60’ıncı yıldönümü nedeniyle BRTK, “Bayrak’ta/Sulh” isimli yeni bir projeye daha yaşam veriyor.

“Bayrak’ta/Sulh” temasıyla hazırlanan proje kapsamında, Kurum arşivlerinde ve depolarında atıl durumda bulunan çeşitli iletişim araç ve ekipmanları, geri dönüşüm mantığı ile sanatsal olarak yeniden hayat bulacak.
Ülke üniversitelerinde yer alan sanatçı ve akademisyenler ile öğrencilerin katkı koyacağı projede, workshop çalışmaları başladı.

Bir ay sürecek çalışmalar sonucu oluşturulacak eserlerin yer alacağı serginin açılışı Mutlu Barış Harekatı kutlamaları çerçevesinde 19 Temmuz’da Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda yapılacak.
“Bayrak’ta/Sulh” projesinin Küratörü Ayhatun Ateşin, akademisyenler ve sanatçıların geri dönüşüm/ ileri dönüşüm çalışmalarına, deneyimlerini katarak, çok güzel çalışmalara imza atılacağını kaydetti ve “Workshop çalışmalarında Görsel iletişim öğrencileri de katılarak bilgi ve deneyim kazanırken öğrenmenin hazzını yaşayacaklar” dedi.

Bayrak’ta Sulh’un aslında toplumda sulhu yaşattığını kaydeden Ateşin, projenin kurum çalışanlarının yıllarca kullandığı ve şu an atıl durumdaki malzemeler üzerindeki etkilerinin silinmeden yaşatılmasının önemini vurgulayarak, sanatçı ve akademisyenlerin öncülüğünde bu malzemelerin işlenerek yaşatmasının da toplumun aynası olduğunu belirtti.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt da Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünün önemine vurgu yaptığı açıklamasında, kurumun geri dönüşüm ve üretkenliği ön planda tutarak her zaman topluma ayna olduğunu kaydetti.

Özkurt, günümüz teknolojisinin her saniye değişim gösterdiğini, araç ve gereçlerin de günümüz koşullarına uygun hale getirilmesi konusunda yeniliklerin takipçisi olan BRTK’nın geçmiş ve gelecek arasındaki köprü olduğunu belirtti

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments