Çarşamba, Mayıs 1, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısBaşbakan Üstel, Erdoğan ve Fidan’a teşekkür etti

Başbakan Üstel, Erdoğan ve Fidan’a teşekkür etti

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları zirvesinde yaptığı konuşma nedeniyle teşekkür etti.

Üstel, “İnanıyorum ki; her platformda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyadan izole edilmesi için gayret sergileyenler, bu güçlü mesajlar sayesinde emellerine asla ulaşamayacaktır” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak, Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Zirvesi’nde verdikleri güçlü mesajlar nedeniyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a teşekkür etti.

Üstel iletisinde şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 10’uncu Zirvesi’nde yaptığı konuşmada;

Semerkant Zirvesi’nde tarihi bir kararla ve oy birliği ile gözlemci üye statüsü verilen “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni, büyük Türk ailesinin ayrılmaz bir parçası olarak niteleyen, gözlemci üye statüsüne uygun olarak bundan böyle yapılacak tüm toplantılarda görmeyi arzuladıklarını açık bir dille ortaya koyan ve liderleri bu konuda dirayetli bir duruş sergilemeye” davet eden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vermiş olduğu bu destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca zirve öncesi yapılan Dışişleri Bakanları toplantısında; “Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ve insanlık dışı izolasyona hep birlikte karşı durmalıyız” diyerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne destek çağrısında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan’a teşekkürlerimi sunuyorum.

İnanıyorum ki; her platformda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyadan izole edilmesi için gayret sergileyenler, bu güçlü mesajlar sayesinde emellerine asla ulaşamayacak ve Kıbrıs Türk Halkı dünya ile kucaklaşma yolculuğuna emin adımlarla devam edecektir”….

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments