Cuma, Nisan 19, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKıbrısBaşbakan Üstel: Bayramın, bizi daha da yakınlaştırmasını, birliğimizi ve toplumsal dayanışma ruhumuzu...

Başbakan Üstel: Bayramın, bizi daha da yakınlaştırmasını, birliğimizi ve toplumsal dayanışma ruhumuzu güçlendirmesini diliyorum

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk halkının, dayanışma ruhu içerisinde davrandığı, kardeşliğini ve birliğini güçlendirdiği zamanlarda aşamadığı hiçbir sorun olmadığını vurgulayarak, “Bayramın, bizi birbirimize daha da yakınlaştırmasını, kardeşliğimizi, birliğimizi ve toplumsal dayanışma ruhumuzu güçlendirmesini diliyorum” dedi.

Başbakan Üstel, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bayramlar, bizi birbirimize yakınlaştıran, birliğimizi, dirliğimizi artıran, dargınlıkların son bulduğu, kardeşliğimizin güçlendiği, sevginin yüceldiği özel günlerdir” dedi.

-“Duyguların en üst seviyeye çıkmasına belki de en çok ihtiyaç duyulan bayramlardan biri…”

İdrak edilecek Ramazan Bayramı’nın, bu duyguların en üst seviyeye çıkmasına, belki de en çok ihtiyaç duyulan bayramlardan biri olduğunu vurgulayan Başbakan Üstel, şu ifadeleri kullandı:

“Kıbrıs Türk halkı olarak, kısa bir süre önce yaşanan asrın deprem felaketi yüzünden, tarih boyunca yaşamadığımız kadar büyük acıları yüreğimizde hissettiğimiz, üzücü günlerden geçtik. Hala geçiyoruz.

Bu süreci, az önce ifade ettiğim duyguları en üst seviyeye çıkararak ve toplumsal dayanışma ruhumuzu artırarak hafifletmeye çalışıyoruz.

Gerek hükümet, gerek halk olarak, kaybettiğimiz çocuklarımızın anılarının yaşatılması için çalışmaya, kayıp yaşayan ailelerimizin her noktada yanında durmaya devam ediyoruz.”

-“Biz umutluyuz, kararlıyız ve sizin için çalışmaya devam ediyoruz”

Bayramların ayrıca, umutsuzluğun yerini umudun aldığı, karanlığın yerini aydınlığa bıraktığı özel günler olduğunu ifade eden Başbakan Üstel, “Biz umutluyuz, kararlıyız ve sizin için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Ülkenin yıllardır biriken sorunlarının aşılmasına yönelik tüm adımları, geleceğe dair duydukları büyük umut ve kararlılıkla atmaya devam ettiklerini belirten Üstel, “Okul projelerimizi çok kısa bir süre içerisinde başlatıyoruz, hastane projelerimizi başlatıyoruz, ulaştırma alanında yarım kalan projelerimizi tamamlıyor, yenileri için projeler hazırlamaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

-“Enerji konusunda, tarihi ve devrimsel nitelikte adımlar atmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz”

Ülkenin en önemli sıkıntılarından biri olan, enerji konusunda, tarihi ve devrimsel nitelikte adımlar atmak için hazırlıklarını sürdürdüklerine de dikkat çeken Başbakan Üstel, şöyle devam etti:

“Dış kaynaklı yaşanan ekonomik krizlerin, halkımızın refah seviyesini olabildiğince az etkilemesine ve halkımızın alım gücünün korunmasına yönelik gerekli iyileştirmeleri yapmaya devam ediyoruz.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu altyapı çalışmalarını hayata geçirmek için en önemli unsurlardan biri olan Türkiye kaynaklı finansman desteklerini imzaladığımız tarihi protokollerle sağlamaya devam ediyoruz.

Uzun yıllar boyunca, hayata geçirilmiş reform nitelikli yasal değişiklikleri yapıyor, ihtiyaç duyulan diğer reformları gerçekleştirmek için çalışmaya devam ediyoruz.”

Kıbrıs Türk halkının, dayanışma ruhu içerisinde davrandığı, kardeşliğini ve birliğini güçlendirdiği zamanlarda aşamadığı hiçbir sorun olmadığına vurgu yapan Başbakan Üstel, “Tüm halkımızın, Anavatan Türkiye’deki kardeşlerimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın, bizi birbirimize daha da yakınlaştırmasını, kardeşliğimizi, birliğimizi ve toplumsal dayanışma ruhumuzu güçlendirmesini diliyorum. Hepinize iyi bayramlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments