Cumartesi, Mayıs 11, 2024
Google search engine
Ana SayfaSporBaşakşehir ile Adana Demirspor yenişemedi

Başakşehir ile Adana Demirspor yenişemedi


Başakşehir ile Adana Demirspor, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda karşılaştı. Mücadelede hakem Turgut Doman yönetti.


Başakşehir, yenilmezlik serisini 4 maça yükseltti.


Bu sezonki en uzun yenilmezlik serisini yakalayan İstanbul ekibi, son 4 maçında 2 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek 8 puan topladı. Turuncu-lacivertliler, bu sezon yalnızca bir kez 3 maçlık yenilmezlik serisi yakalamıştı.


Bu sezon 5. beraberlik


Ligdeki 5. beraberliğini alan RAMS Başakşehir puanını 20’ye yükseltti. Bu sezon 7. beraberliğini yaşayan Yukatel Adana Demirspor ise puanını 28’e çıkardı.


Turuncu-lacivertli ekip 16. haftanın erteleme maçında 9 Ocak Salı günü Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. Adana Demirspor ise 10 Ocak Çarşamba günü sahasında İstanbulspor’u konuk edecek.


Karşılaşmayı, A Milli Takım’ın yardımcı antrenörleri Daniele Russo ve Selçuk Şahin ile atletik performans antrenörü Vural Durmuş da izledi.


Yusuf Sarı sakatlandı


Yukatel Adana Demirspor’un önemli isimlerinden Yusuf Sarı, karşılaşmanın 89. dakikasında sakatlandı.


Adana ekibinin hızlı gelişen atağında depara kalkan Yusuf, bir anda sol arka adalesini tutarak yerde kaldı. Saha içinde ilk tedavisi gerçekleştirilen Yusuf, oyuna devam edemedi. Yusuf’un yerine 90+1. dakikada Zeneli oyuna dahil oldu.


Yusuf Sarı’dan sakatlık açıklaması


Yukatel Adana Demirspor’un milli futbolcusu Yusuf Sarı, adalesinde büyük ihtimalle yırtık olduğunu söyledi.


Yusuf, stadyum çıkışında, basın mensuplarının soruları üzerine, “Niye olduğunu da biliyoruz. MR çekilecek, büyük ihtimalle yırtıldı. Neden olduğunu bizimkiler bilir.” açıklamasında bulundu.

[Fotoğraf: AA]


İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI


42. dakikada konuk ekip gole yaklaştı. Yusuf Sarı, kaleyi cepheden gören pozisyonda, yaklaşık 30 metreden topa çok sert vurdu. Köşeye giden meşin yuvarlağı kaleci Volkan Babacan sağına uzanıp kornere çeldi.


Aynı dakikada Adana Demirspor yine etkili geldi. Sağ kanattaki Yusuf Sarı’nın arka direğe ortasında altıpas önünde Akintola topla buluştu. Akintola’nın sol çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.


45+1. dakikada Adana Demirspor’un sağ taraftan Yusuf Sarı ile kullandığı kornerde altıpas önünde Cisse topa kafayı vurdu. Yere de çarpan meşin yuvarlağı kaleci Volkan kornere çeldi.


Mücadelenin ilk yarısı, golsüz eşitlikle tamamlandı.

Fotoğraf: İHA[Fotoğraf: İHA]


İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI


47. dakikada Başakşehir savunmasının arkasına atılan uzun topa hareketlenen Akintola, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Akintola’nın yakın mesafeden vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.


70. dakika ev sahibi takım gole yaklaştı. Adana Demirspor ceza sahasının önünde topla buluşan Lima, ceza sahasında uygun pozisyondaki Piatek’e pasını gönderdi. Piatek’in sağ çaprazdan uygun pozisyonda şutunda, meşin yuvarlak üstten dışarıya gitti.


Mücadele golsüz eşitlikle tamamlandı.


Stat: Başakşehir Fatih Terim


Hakemler: Turgut Doman, Mustafa Sönmez, Mehmet Salih Mazlum.


RAMS Başakşehir: Volkan Babacan, Dubois, Duarte, Ba, Lima, Berkay Özcan, Deniz Türüç, Abeid (Dk. 67 Ömer Ali Şahiner), Pelkas (Dk. 46 Emirhan İlkhan), Figueiredo (Dk. 82 Serdar Gürler), Piatek (Dk. 90+4 Keny).


Adana Demirspor: Magomedaliev, İsmail Çokçalış (Dk. 90+1 Dorukhan Toköz), Semih Güler, Cisse, Yusuf Erdoğan, Stambouli (Dk. 85 Tayfun Aydoğan), Michut (Dk. 86 Gravillon), Yusuf Sarı (Dk. 90+1 Zeneli), Emre Akbaba, Nani (Dk. 70 Barasi), Akintola.


Sarı kartlar: Dk. 44 Abeid, Dk. 53 Emirhan İlkhan, Dk. 82 Ba (RAMS Başakşehir)


Çağdaş Atan: Mehdi’nin pozisyonu bana göre yüzde yüz penaltı


Başakşehir ile Adana Demirspor yenişemedi


Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan RAMS Başakşehir’in teknik direktörü Çağdaş Atan, iyi bir futbol ortaya koyduklarını ancak bunun galibiyet için yetmediğini söyledi.


“Maça 15-20 dakika muazzam başladık. İyi hücumlar ettik. Özellikle sağ kanattan iyi oyunlar kurduk. Bir penaltı pozisyonumuz var, Mehdi’nin pozisyonu bana göre yüzde yüz penaltı. Orta hakem vermedi, VAR hakemi Mustafa İlker Coşkun, orta hakemi niye çağırmadı anlamış değiliz. 10 kere izledik, penaltı verilmemesi çok ilginç bir karar. Ardından ilk yarının sonlarına kadar Adana Demirspor oyunu dengeledi, bir iki pozisyona da girdiler. İlk yarı böyle bitti. İkinci yarı oyunun başında Akintola’nın önünde şans eseri kalan bir pozisyon var, sonraki 40 dakika oyunu domine ettik. Piatek ile çok net pozisyonlara girdik, Emirhan’ın baskısıyla attığımız gol anlamlandıramadığımız şekilde iptal oldu. Ararsanız o golü iptal edersiniz. Oyuncuyu uyarmak yok, oyun başlamış, oyuncunun çok topla alakalısı yok, kaleciye baskıya yumuşak şekilde gidiyor, golü atıyoruz. Penaltıda devreye girmeyen VAR hakemi devreye girdi ve golü iptal etti. Kazanamadığımız için üzgünüz, kazansaydık bize neler kazandırabileceğini biliyorduk yukarıyı yakalama adına. Yolumuza devam edeceğiz ikinci yarıdaki oyundan dolayı oyuncularımı kutluyorum.”


Çağdaş Atan, Başakşehir’in 4 maçlık yenilmezlik serisinin hatırlatılması üzerine konuştu.


“Son 7 resmi maç 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldık. İçeride çok güçlü oyunumuz olduğunu biliyorduk, buradaki oyunu oturttuk. Deplasmanda da istediğimiz sonuçları alabilirsek… Oyunu iyi yerlere taşıdığımızı düşünüyoruz. Dışarıda çok değer görmese de farklı formasyonlarla iyi hücumlar ettiğimizi söyleyebilirim. Oyunun gelişiminden çok mutluyum. İkinci yarı oyunu kazandık, skoru kazanamadık. Yolumuza devam edeceğiz.”


Timuçin Cengiz Hoşfikirer: İki takımın da kazanabileceği bir maçtı


Yukatel Adana Demirspor’un teknik sorumlusu Timuçin Cengiz Hoşfikirer, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.


“İki takımın da kazanabileceği bir maçtı. Bizim çok daha net pozisyonlarımız vardı. Oyunda düşündüğümüz planı sahaya koyduk. Bunun gelecek adına iyi sinyaller vermesi bizi mutlu etti. Önemli olan kazanmak ama olmadı. Yusuf’un sakatlığı bizi üzdü. Türk futbolu ve kendi takımı adına umarım bir an önce sahalara döner.”


Cengiz Hoşfikirer, sakatlanarak oyundan çıkan Yusuf’un durumu hakkında konuştu.


“MR’dan sonra durumu netleşecek. Adale yırtılması ya da lif atması diye düşünüyoruz. İnşallah düşündüğümüzden daha hafif olur.”

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments