Cumartesi, Nisan 27, 2024
Google search engine
Ana SayfaSporBakan Bak Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nı değerlendirdi

Bakan Bak Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nı değerlendirdi


Bakanlıktan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Osman Aşkın Bak, “Bu başarı eğitim mi spor mu ikilemini ortadan kaldıran milli sporcu bursumuzun sonucudur. Üniversitelerde eğitim gören milli sporcularımıza ve bu başarıya katkı sunanlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Millilerden 35 madalya 


Bakan Bak, Çin’in Chengdu şehrinde düzenlenen 2023 Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda 11’i altın, 12’si gümüş ve 12’si bronz olmak üzere toplam 35 madalya kazanan milli sporcuların başarısını değerlendirdi.


Bakan Bak, Çin’de düzenlenen organizasyonda milli sporcularının elde ettiği başarılar ile Türk milletine büyük sevinç yaşattığını belirtti.


“11 branşta 108 sporcuyla temsil edildiğimiz Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları tarihimizin en başarılı oyunları oldu. 11’i altın olmak üzere toplam 35 madalya kazanan milli sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu başarı eğitim mi spor mu ikilemini ortadan kaldıran milli sporcu bursumuzun sonucudur. Spordaki başarılarımızı artırmak için hayata geçirdiğimiz en önemli projelerden biri olan milli sporcu bursuna katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nda mücadele ederek madalya kazanan tüm sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum.”

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments