Cuma, Nisan 19, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKıbrısAtaoğlu: Turizmde büyük bir potansiyel yakalanmayı amaçlıyoruz

Ataoğlu: Turizmde büyük bir potansiyel yakalanmayı amaçlıyoruz

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT’nin Meclis Yayını 50+1’e konuk oldu.

Yeni sezon öncesi turizm çalışmalarını değerlendiren Ataoğlu, yeni havayolu Fly Kıbrıs’ın tarifeli seferlere başlamasıyla, turizm potansiyelinin artacağına inandıklarını, bilet fiyatlarının daha da dengelenmesinin beklendiğini söyledi.

Ulaşım maliyetleri ve altyapıya katkı çalışmaları sürerken, akademik ve bilimsel çalışmalara da ağırlık verdiklerini ifade eden Ataoğlu, üniversitelerle yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı

Ataoğlu, sözkonusu çalışmayla KKTC’nin yeni turizm bölgelerinin belirleneceğini, yatırımların da bu bölgelere yöneleceğini söyledi. 

Başbakan Yardımcısı Ataoğlu geniş kapsamlı çalışmalar sonucu Bakanlar Kurulu ya da Meclis kararıyla turizm bölgesi ilan edilmesi gereken bölgeler olacağını kaydetti.

Ataoğlu, yeni havayolu, altyapı çalışmaları, yeni havalimanı ve yeni bölgelerle turizm için büyük bir potansiyel yakalanmayı istediklerini vurguladı.

KKTC’de ilk kez düğün fuarı düzenlendiğine işaret eden Ataoğlu, benzeri faaliyetlere destek olmaya devam edeceklerini, düğün turizminden önemli pay beklediklerini söyledi.

Bu yıl yine KKTC’ye büyük miktarda turist beklediklerini, ilk rakamlardan memnun olduklarını ifade eden Ataoğlu, ancak doluluk oranlarını daha da artırmak istediklerini söyledi.

Azerbaycan ile turizm faaliyetlerini artırmada görüşmelerin sürdüğünü belirten Fikri Ataoğlu, ilk etapta Azerbaycan’dan fenomenlerin yakında KKTC’ye geleceğini söyledi.

Girne Antik Liman’ın son durumunun sorulması üzerine Ataoğlu, 1974’ten sonra limana ilk kez el atmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti.

Ataoğlu, inşaatın sürdüğünü, çalışmalar sıraaında tarihi değerler bulunduğunu, hassas davranmak zorunda olduklarını, az bir süre aksaklık olsa da bunun önemli olmadığını, başlayan çalışmanın sürdüğünü biteceğini, kimsenin endişe etmemesi gerektiğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Ataoğlu, deniziçi çalışmanın da yakında başlayacağını da sözlerine ekledi.

BRT

 

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments