Cuma, Nisan 26, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısArıklı:Fly Kıbrıs’ın devreye girmesiyle uçak bileti fiyatları ucuzlamıştır

Arıklı:Fly Kıbrıs’ın devreye girmesiyle uçak bileti fiyatları ucuzlamıştır

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT’nin Meclis’ten canlı yayınlanan programı 50+1’de Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.

Fly Kıbrıs’ın uçuşlara başlamasını değerlendiren Arıklı, “3 genç girişimci kafalarını taşın altına koydular. Bu işi başardılar” dedi.

Arıklı, “Şekil olarak yerli ya da milli tartışmalar uzun zaman aldı. Motivasyon zaman zaman düştü. Ama ısrar ettik. Bilet fiyatlarını aşağı düşürmek lazımdı. Liberal ekonomi şartları içinde rekabet ortamını oluşturmak lazımdı. Şimdi bir tane ile başladık. Şimdi bile fiyatlar dengelendi. İki şirket ek seferlere başladı, çünkü yeni aktör var. Hala eleştiri! Ne yapmamız lazımdı? Sadece eleştiri ile girişimler baltalanmak isteniyor” dedi.

Yeni şirkete hem bakanlık hem de hükümet olarak destekte bulunmak zorunda olduklarını belirten Arıklı, yeni başka şirketlere de yol açmak gerektiğini ifade etti.

Arıklı, bayram dolayısıyla günde 100 uçak beklendiğinive en az 10 bin yolcu öngördüklerini söyledi.

Erhan Arıklı, devletin bazı alan vergilerinin düzenlenmesinden sonra iç hat konusunun daha kolay gündeme geleceğini ve karara bağlanacağını, böylelikle bilet fiyatlarının daha da makul olacağını kaydetti.

Konuya siyasi eleştiriler gelecebileceğinin hatırlatılması üzerine de Arıklı, “Canları sağolsun makul eleştirileri elbette dikkate alırız. Ama ideolojik ısrar olursa biz doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ercan’ın açılması konusunda ise Arıklı, EL-SEN grevi nedeniyle teknisyenlerin son kontrol ve onay için Ercan’a gitmediğini, ayrıca yeni havalimanında diğer bazı teknik aksaklık olabileceğini, binlerce insanı beklerken bunu riske atmak istemediklerini ve açılışı bayram sonrasına ertelediklerini açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ercan’a büyük önem verdiğini kaydeden Arıklı, böylesi dev bir açılışın Erdoğan’a yakıştığını, bayramdan sonra açılması için Türkiye ile istişarelerin sürdüğünü, Erdoğan’ın programına göre durumun yeni bir tarih belirleneceğini söyledi.

Arıklı, simgesel bir açılış değil, işlevsel bir açılış istediklerini, açılıştan sonra Yeni Ercan’ın devrede olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments