Cuma, Nisan 19, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaDünyaABD'de Cumhuriyetçiler: Trump'a dava açan Başsavcı yüzünden New York'ta suç oranları arttı

ABD’de Cumhuriyetçiler: Trump’a dava açan Başsavcı yüzünden New York’ta suç oranları arttı


ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi tarafından New York’ta “Manhattan’da Şiddet Suçu Kurbanları” başlıklı oturum düzenlendi.


Eski Başkan Donald Trump’a desteğiyle bilinen Cumhuriyetçi Komite Başkanı Jim Jordan’ın liderliğindeki oturumda, Trump’a dava açan Manhattan Bölge Başsavcısı Alvin Bragg’ın “suç yanlısı ve mağdur karşıtı politikaları” nedeniyle New York’ta şiddet içeren suçlarda artış yaşandığı öne sürüldü.


New York’ta şiddet olaylarında hayatını kaybeden bir askerin ailesi ve antisemitik saldırıya maruz kaldığını iddia eden bir tanığın yanı sıra eski yerel yönetim çalışanları ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler tanık olarak ifade verdi ve milletvekillerinin sorularını yanıtladı.


Oturum boyunca Başsavcı Bragg’a yüklenen Jordan, Manhattan’da yargının siyasallaştığını savundu. Jordan, Bragg’in yasaları uygulamak yerine görevini “fon sağlayan solcuların tekliflerini” yerine getirmek için kullandığını iddia etti.


Jordan, Bragg’in görevini kötüye kullanması sonucu New York’ta hırsızlık, saldırılar, otomobil kaçakçılığı, ağır suçlar gibi suç oranlarında artış olduğunu ileri sürdü.


Demokratlar: “Trump’ın emrini yerine getiriyorlar”


Komite üyesi milletvekili Jerrold Nadler gibi Demokratlar ise Cumhuriyetçilerin bugünkü oturumda “Trump’ın emrini yerine getirdiklerini” savundu.


Bragg’e destek veren Demokratlar, Başsavcı’nın sindirilmeye çalışıldığını belirterek, Trump’ı korumak için Cumhuriyetçilerin kamu kaynaklarını bu tür oturumlarla boşa harcadıklarını kaydetti.


Demokrat üyeler, ülkede artan silahlı saldırılara dikkati çekerek, şiddet suçları konusunda samimilerse Cumhuriyetçileri, silahlı saldırılarla ilgili yasaları çıkarmak için harekete geçmeye çağırdı.


Zaman zaman tansiyonun yükseldiği oturumda Jordan, polislerden rahatsızlık verdikleri için iki katılımcının oturumdan çıkarılmasını istedi.


Öte yandan, oturum devam ederken Bragg’in ofisi, Twitter’dan, göreve geldiğinden beri New York’ta suç oranlarının azaldığını gösteren istatistikleri paylaştı.


Belediye Başkanı, New York’un güvenli olduğunu savundu


New York Belediye Başkanı Eric Adams, oturum başlamadan düzenlediği basın toplantısında, Jordan’ın New York’a gelmesini eleştirerek Bragg’e destek çıkmıştı.


Jordan’ı “vergi mükelleflerinin dolarlarını boşa harcamakla” suçlayan Adams, New York’un, ABD’nin en güvenli şehirlerinden biri olduğunu söylemişti.


Jordan, Bragg’ın yardımcılığını yapan eski New York Savcısı Mark Pomerantz’ı, Trump’a yönelik suçlamasıyla ilgili ifadeye çağırmıştı.


11 Nisan’da, Trump’ın “iş kayıtlarını tahrif etmekle ilgili 34 ağır suç” işlediği kararına varan Manhattan Bölge Başsavcısı Alvin Bragg, Jordan’a New York Bölge Mahkemesinde dava açtığını duyurmuştu.

Kaynak : TRT HABER

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments