Cuma, Eylül 20, 2024
Google search engine
Ana SayfaTürkiyeYılmaz: İki devletli çözüme en güçlü desteğimizi veriyoruz

Yılmaz: İki devletli çözüme en güçlü desteğimizi veriyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Canlı yayında Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC ile ilişkilerine de değinen Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile her alanda bir dayanışma içinde olduğunu ve işbirliğinin en üst seviyede seyrettiğini söyledi.

Cevdet Yılmaz, uluslararası alanda Kıbrıs Türkü’nün hakkını ve hukukunu savunma, haksız ambargolara karşı mücadele etme, Kıbrıs Türkü’nün ve oradaki işletmelerin dünyayla etkileşimini artırma konusunda çaba sarf ettiklerini belirtti.

Yılmaz, “KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın da hep üzerinde durduğu gibi iki devletli bir çözümü savunuyoruz. İki devletli çözüme en güçlü desteğimizi veriyoruz. Son dönemlerde özellikle Türk Cumhuriyetleri platformu başta olmak üzere birçok platformda da bu konuda mesafeler aldığımızı rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

Ekonomik ilişkilere de işaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “KKTC‘nin hem siyasi, hem ekonomik olarak çok daha iyi noktalara gelmesi için her türlü dayanışma içindeyiz. 16 milyar Türk Lirası boyutuna gelen önemli bir mali işbirliği paketimiz var. Bunun altında da çok sayıda projemiz var. Enerjiden, sağlığa, tarımdan, ulaşıma projeler mevcut. Yeni bir Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Yerleşkesi inşa ediliyor” şeklinde konuştu.

Her alanda Kıbrıs Türkü’nün yanında olmaya devam edeceklerine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

“Bir gün inanıyorum ki bu haksız ambargolar da sona erecek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çok daha farklı bir uluslararası statüye kavuşacaktır. 50 yıldır birlikteyiz ve Adada Barış Harekatından sonra 50 yıldır bir huzur ortamı var. Bunu bütün dünyanın görmesi lazım. Barış Harekatı olmasaydı bugün Gazze’de gördüğümüz manzaraları belki de Kıbrıs’ta görüyor olacaktık. İyi ki Harekat yapılmış. 50 yıldır bu huzur ve güven ortamı sağlanmış ve burada da Kıbrıs Türk’ü çok farklı bir noktaya gelmiş, çok ciddi mesafe alınmış durumda..”

Cevdet Yılmaz, daha alınacak çok mesafeler de bulunduğunu ve bunu Türkiye ile KKTC’nin birlikte dayanışma içinde sürdüreceğini vurgulayarak, “Sadece bürokratik ilişkilerden bahsetmiyorum, kamusuyla, özel sektörüyle, sivil toplumuyla, her alandaki ilişkilerimizi geliştirmeye kararlıyız” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, muhtemelen hafta sonu; 6- 7 Eylül’de KKTC’ye ziyaret planladığını aktararak, “Sahada bazı projelerimizi görme ve muhataplarımızla konuşma imkanı bulacağız” bilgisini paylaştı.

Gündemdeki Rum yanlısı diziye de değinen Yılmaz, “Kıbrıs Türkleri ve Kıbrıs Barış Harekatı maalesef son günlerde yine bir kara propagandayla karşı karşıya kaldı ama hiçbir senaryo tarihi gerçekliği değiştiremez. Ne yaparlarsa yapsınlar tarih ortada.. Bu konuda hem Türkiye hem de KKTC bu oluşturulmaya çalışılanlara karşı mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments