Pazartesi, Ekim 28, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaSporYakın Doğu Üniversitesi Brazilian Jiu Jitsu Başantrenörü Diogo Moraes Azevedo, Roma’dan iki...

Yakın Doğu Üniversitesi Brazilian Jiu Jitsu Başantrenörü Diogo Moraes Azevedo, Roma’dan iki Avrupa Şampiyonluğu ile döndü

İtalya’nın Roma kentinde düzenlenen Jiu Jitsu şampiyonasında “No-Gi Super Heavy” ve “Open Super Heavy” kategorilerinde Avrupa Şampiyonu olan Diogo Moraes Azevedo, madalyaları ile birlikte Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’i ziyaret etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Brazilian Jiu Jitsu Başantrenörü Diogo Moraes Azevedo, Uluslararası Brezilya Jiu-Jitsu Federasyonu’nun (International Brazilian Jiu-Jitsu Federation, IBJJF) İtalya’nın Roma kentinde düzenlediği “European No-Gi Super Heavy Champion 2024” ve “Open Super Heavy 2024” turnuvalarında Avrupa Şampiyonu oldu.

Yakın Doğu Spor Kulesi Jiu Jitsu Eğitmeni ve sporcusu Diogo Moraes Azevedo, önceki yıllarda da önemli başarılara imza atmıştı. Geçen yıl yine Roma’da düzenlenen turnuvada Avrupa üçüncüsü olan Moraes, 2022’de Barselona’da düzenlenen The European Masters turnuvasında ise Avrupa Şampiyonu olmuştu. 2018’de de Moskova’da düzenlenen ACBJJ Dünya Açık Brazilian Şampiyonasında aynı yılın Avrupa Şampiyonu Elgar Rafigaev’i yenerek Dünya Şampiyonu unvanını kazanmıştı.

Katıldığı turnuvalara Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulesi’nde hazırlanan başarılı sporcu, aynı zamanda burada hafta içi her gün “Brazilian Jiu Jitsu” eğitimleri de veriyor. Roma’da kazandığı iki Avrupa Şampiyonluğu madalyası ile birlikte Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’i ziyaret eden Diogo Moraes Azevedo Yakın Doğu Üniversitesi’ne destekleri için teşekkür etti.

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “Başantrenörümüz ve sporcumuz Diogo Moraes Azevedo’nun ulaştığı bu büyük başarı ile gurur duyuyoruz.”

Yakın Doğu Üniversitesi’nin sadece akademik alanda değil, sporun pek çok dalında da uluslararası başarılara imza atığını hatırlatan Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Uzun yıllardır üniversitemiz bünyesinde yer alan Diogo Moraes Azevedo’nun Roma’da kazandığı Avrupa Şampiyonlukları bu başarının en yeni halkasını oluşturuyor” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin kadın basketbol takımı ile 2017’de FIBA Kadınlar EuroCup’ı alarak Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, 2018’de ise Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Futbol Takımı NEUIslanders’ın Kanada’nın Montreal kentinde düzenlenen RoboCup 2018 Robotlararası Futbol Dünya Kupasında büyük bir başarıya imza atarak Dünya Şampiyonluğuna ulaştığını söyledi. Prof. Dr. Günsel, “Başantrenörümüz ve sporcumuz Diogo Moraes Azevedo’nun ulaştığı bu büyük başarı ile gurur duyuyoruz. Kendisini gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Diogo Moraes Azevedo: “Yeni şampiyonluklar için hazırlanırken bir yandan da Kıbrıs’taki gençlere Jiu Jitsu’yu sevdirmek için Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulesi’nde çalışmalarımı sürdüreceğim.”

“No-Gi Super Heavy” ve “Open Super Heavy” kategorilerinde Avrupa Şampiyonu olan Diogo Moraes Azevedo ise Yakın Doğu Üniversitesi’nin kendisine sağladığı olanaklar için Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’e teşekkürlerini iletti. “Roma’da kazandığım şampiyonluklarımı, antrenmanlarını gerçekleştirdiğim Yakın Doğu Spor Kulesi’ne ve bana güvenen herkese ithaf ediyorum. Bu destek, başarılarımı sürdürmemde büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Prof. Dr. İrfan Suat Günsel ve Yakın Doğu Ailesine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulesi’nde içi her gün “Brazilian Jiu Jitsu” eğitimleri de veren Diogo Moraes Azevedo, “Bir yandan yeni şampiyonluklar için çalışırken bir yandan da Kıbrıs’taki gençlere Jiu Jitsu’yu sevdirmek için Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulesi’nde çalışmalarımı sürdüreceğim” ifadesini kullandı.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments