Perşembe, Nisan 18, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKıbrıs“Ülkemi Tanıyorum Projesi”nin ilki Lefkoşa Çocuk Yuvası’nda düzenlendi

“Ülkemi Tanıyorum Projesi”nin ilki Lefkoşa Çocuk Yuvası’nda düzenlendi

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Gençlik Dairesi Müdürlüğü’nün ülke genelinde yapacağı “Ülkemi Tanıyorum Projesi”nin ilki Lefkoşa Çocuk Yuvası’ndaki çocuklar ve gençlerle gerçekleştirildi.

Gençlik Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlik kapsamında gençler Bellapais Manastırı, Bellapais tarihi değirmen, Ç-1974 Müze Gemisi, Alsancak yürüyüş yolu, Girne Kalesi gibi KKTC’nin tarihi ve kültürel alanlarını gezdi.

Gençlik Dairesi Müdürü Hakan Özsaygın, ilerleyen dönemde gençler için planlanan etkinlikler arasında Ülkemi Tanıyorum Projesi’nin de olduğunu ifade ederek, Lefkoşa Çocuk Yuvası’ndaki çocuklar ve gençlerle etkinliği başlattıklarını ve ada geneline yayarak devam ettireceklerini söyledi.

Gençlerin etkinlikten memnun kaldıklarını belirten Özsaygın, gençlerin tarihi ve ören yerler hakkında gezerek bilgi edinmesinin yanında teknolojik oyunlarla birlikte popülaritesini yitiren eski çocuk oyunlarını da oynayarak hem öğrendiğini hem eğlendiğini kaydetti.

Özsaygın, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser’e de gençler için organize ettiği öğle yemeği için teşekkür ederken, projeyi yürüten daire çalışanlarına da emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments