Çarşamba, Eylül 3, 2025
Google search engine
Ana SayfaDünyaUkrayna: Rusya gece boyu İHA ve füzelerle 526 saldırı düzenledi

Ukrayna: Rusya gece boyu İHA ve füzelerle 526 saldırı düzenledi


Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, ülkenin birçok bölgesinde sivil altyapının, enerji tesislerinin, ulaşım merkezlerinin ve yerleşim yerlerinin gece boyu Rusya tarafından hedef alındığını belirtti.


Saldırılarda toplam 526 imha aracının kullanıldığını ifade eden Zelenski, bunlardan 500’den fazlasının İHA ve 24’ünün füze olduğunu kaydetti.


Zelenski, ülke genelinde çok sayıda binanın zarar gördüğünü, yangın söndürme ve hasar giderme çalışmaları için gerekli ekiplerin seferber edildiğini belirtti.


Saldırıların devam etmesinde Rusya’ya “yeterince baskı uygulanmamasının” etkili olduğunu vurgulayan Zelenski, “(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, cezasız kalmasının sonuçlarını gösteriyor. Dünyanın buna mutlaka yanıt vermesi gerekiyor.” ifadesini kullandı.


Zelenski, bazı Avrupa ülkeleriyle günün ilerleyen saatlerinde Rusya’ya karşı baskı önlemlerini görüşeceğini bildirdi.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments