Pazartesi, Eylül 16, 2024
Google search engine
Ana SayfaDünyaTrump'a yönelik saldırının soruşturmasını FBI yürütecek

Trump’a yönelik saldırının soruşturmasını FBI yürütecek


FBI’ın resmi X hesabından yapılan paylaşımda, “FBI Pittsburgh Saha Ofisi’nin özel ajanları, kriz müdahale ekibi üyeleri ve kanıt müdahale teknisyenleri de dahil olmak üzere derhal olaya müdahale etti.” ifadesi kullanıldı.


Paylaşımda, “ABD Gizli Servisi’ndeki ortaklarımızın yanı sıra eyalet ve yerel kolluk kuvvetleriyle birlikte FBI’ın tüm kaynaklarıyla bu soruşturmayı desteklemeye devam edeceğiz” ifadesine yer verilirken, Trump’a yönelik, Pensilvanya’nın Butler şehrinde yapılan saldırıya dair soruşturmanın FBI tarafından yürütüleceği kaydedildi.


Öte yandan FBI, Trump’a suikast girişimi düzenleyen kişinin kimliğini belirlemeye yakın olduklarını, bilgiler kesinleştikten sonra açıklama yapacaklarını bildirdi.


Ne olmuştu?


Başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya’da düzenlediği seçim mitingi sırasında kürsüde konuşurken, silahlı saldırıya uğramış ve sağ kulağından yaralanmıştı.


Trump’ın sözcüsü Steven Cheung, Pensilvanya’daki seçim kampanyası sırasında yaşanan olay hakkında, Trump için “Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor.” açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak : TRT HABER

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments