Cuma, Mart 29, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısTarım Bakanı Oğuz’un 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı mesajı

Tarım Bakanı Oğuz’un 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı mesajı

Kıbrıs’ın fethinin 452’nci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 65’inci ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 47’nci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadığını kaydeden Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Türk halkının bu günlere kolay gelmediğini söyledi.

Oğuz yayımladığı 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı mesajında, yüzyıllar önce Ada’ya gelmeye başlayan ve 1571 yılında Kıbrıs’ın fethedilmesiyle  toprakları vatan yapan Kıbrıs Türklerinin, Anavatan Türkiye’nin desteği ile gerçekleşen “var oluş mücadelesi” sonunda kendi bağımsız ve egemen devleti olan KKTC’yi kurmayı başardığını belirtti. 

Bu başarıda Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) büyük etkisinin olduğunu ifade eden Bakan Oğuz, “Egemenliğimizi, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü Kıbrıs Türk silahlı kuvvetlerimize, TMT’nin kahramanlarına, Mücahitlerimize, Kıbrıs Türkü’ne ve Anadolu’da ki vefakâr kardeşlerimize borçluyuz” dedi.

Oğuz, Kıbrıs Türk toplumunun yarım asırdan fazla süre toplumsal mücadele verdiğini ve bu sürede çok acılar yaşandığını ifade ederek, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı kutladı, şehitleri rahmet ve minnetle andı, gazilere de sevgi ve saygılarını gönderdi.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments